UPRAVO Slađana Brkić (28) osuđena na deset godina zatvora zbog brutalnog ubojstva muža

Dean je iskrvario na mjestu i pomoći mu nije bilo. Ubojstvo se dogodilo pred očima troje malodobne djece


Autor: podravski.hr — 05.11.2018. / 10:06 Crna kronika

Slađana Brkić nakon izricanja presude

Slađana Brkić (28) osuđena je danas na deset godina zatvora zbog brutalnog ubojstva nevjenčanog supruga Deana Slivara (46) u veljači ove godine u obiteljskoj kući u Goli kod Koprivnice. Nepravomoćnu presudu izrekao joj je upravo varaždinski Županijski sud sa sucem Igorom Pavlicem kao predsjednikom sudskog vijeća.
Izrečeno joj je i obvezno psihijatrijsko liječenje, a djelo je na koncu kvalificirano kao ubojstvo, a ne teško ubojstvo. Slađana Brkić presudu je dočekala bez emocija, odusutna pogleda.
U srijedu prošli tjedan održana je posljednja rasprava na kojoj su tužitelji i obrana iznijeli svoje završne govore. Suđenje je bilo zatvoreno za javnost zbog svjedočenja malodobne djece, ali i rođaka Slađane Brkić koji su iznosili intimne detalje života izvanbračnih supružnika.
Svjedočio je i Stjepan Milinković, općinski načelnik i mjesni liječnik koji je bio prva odrasla osoba na mjestu ubojstva i koji je pokušao spasiti život Deanu Slivaru nakon što ga je nožem u srce ubola Slađana. Dean je iskrvario na mjestu i pomoći mu nije bilo. Ubojstvo se dogodilo pred očima troje malodobne djece.
Obrana Slađane Brkić temelji se na tome da ona nije počinila teško ubojstvo, već ubojstvo na mah što je blaže kazneno djelo, zato što je tvrdila kako je ona zapravo žrtva Deanovog maltretiranja te da je zločin počinila u afektu. O njezinom psihičkom stanju koje je bitno trebalo utjecati na visinu presude i vrstu kazne, posljednja je svjedočila psihijatrijska vještakinja, no detalji tog dijela zbog suđenja zatvorenog za javnost nisu poznati.
Slađana, koja ima šestogodišnjeg sina, ubojstvo je počinila u visokom stupnju trudnoće. U ožujku je rodila djevojčicu u zatvorskoj bolnici, a novorođenče joj je odmah oduzeto i brigu o njemu preuzeo je Centar za socijalnu skrb. (md, ke)

Slađana Brkić danas u sudnici

FOTO: NIKOLA WOLF