Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

UPRAVO: U Podravci i Belupu od ožujka rastu plaće, i do 800 kuna

Kako upravo doznajemo, Uprava Podravke na današnjoj je sjednici donijela odluku o povećanju plaće i primanja za više od 3200 radnika Grupe Podravka. To je, kako navode, drugo povećanje plaća u manje od godinu dana i primjenjuje se s 1. ožujkom 2022. za isplatu u travnju. 

-Današnje odluke znače da će plaće radnika Podravke i Mirne od 1. ožujka u prosjeku porasti između 350 kuna i 800 kuna neto. Uzimajući u obzir i prvi val povećanja plaća iz travnja 2021. godine, neto primanja radnika Podravke i Mirne u manje od godine dana prosječno su porasla između 980 i 1150 kuna, odnosno prosječno između 18 i 28 posto, ovisno o stručnoj spremi i uvjetima rada – navode u kompaniji.

Za ovo povećanje plaća Podravka će godišnje izdvojiti dodatnih 35 milijuna kuna, a u prvom “valu” kompanijski je proračun za to izdvojio 21 milijun kuna.

-Iznimno sam zadovoljna što smo u manje od godinu dana po drugi put značajno povećali plaće i primanja radnika. Povećanje plaća za mene je bio jedan od najvažnijih ciljeva koje sam si postavila pri dolasku u Podravku. Današnje odluke pokazuju da je taj cilj, iako ambiciozan, dostižan i realan. Zahvaljujem svim sindikatima koji djeluju u Podravci na doprinosu u oblikovanju ovih odluka. Vjerujem da smo na ovaj način dodatno unaprijedili privlačnost Podravke kao poželjnog poslodavca za stručne i ambiciozne radnike. Odluke o povećanju plaća temelje se na poslovnim rezultatima koje smo ostvarili u protekloj godini, a kojima itekako možemo biti zadovoljni. Čvrsto vjerujem da radnici trebaju participirati u uspjehu i rezultatima kompanije i upravo ovo povećanje plaća to dokazuje – poručila je Martina Dalić, predsjednica Uprave Podravke.

Do povećanja plaća dolazi većim koeficijentima učinka za sve radnike i povećanja pojedinih koeficijenata složenosti poslova. Dio povećanja koeficijenata složenosti odnosi na otvaranje mogućnosti za napredovanje najproduktivnijih i najučinkovitijih radnika s visokom stručnom spremom, istaknuli su u Podravci.

-Povećanje koeficijenta učinka za 0,15 za sve radnike i povećanje dijela koeficijenata za KV i VKV radnike primijenit će se s 1. ožujka, dok će povećanje dijela koeficijenata za VSS radnike, na temelju njihovih individualnih radnih rezultata, biti u primjeni od 1. svibnja – dodaju.

Navode i kako se primanja radnika Belupa, kao članice Grupe Podravka, njih više od 1000, povećavaju za 250 kuna neto mjesečno kroz isplatu neoporezivog mjesečnog dodatka, a primjena se također očekuje s 1. ožujkom 2022.

Do novog povećanja plaća, doznajemo, došlo je nakon kolektivnog dogovora Uprave Podravke i sindikata koji djeluju u Grupi Podravka – PPDIV, Nezavisni sindikat Podravke i Sindikat radnika koncerna Podravka SINPOD.

FOTO Arhiva

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI