Uređenje poučne staze oko jezera Čabraji

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Prije desetak dana u maloj vijećnici u Križevcima gradonačelnik Mario Rajn potpisao je ugovor o izvođenju radova uređenja poučne staze u Čabrajima. Vrijednost ovog projekta iznosi oko 96.000 eura, a Europska unija sufinancira gotovo 80 000 eura. Projekt bi trebao biti završen do kraja iduće godine.

Radi se o poučnoj stazi oko jezera Čabraji, gdje se nastoji stvoriti baza za puno budućih aktivnosti, turističkih, ali i ekoloških. Kroz izgradnju poučne staze nada se pridonijeti promoviranju bioraznolikosti i važnosti održavanja kvalitete zraka i kvalitete tla.

– Vjerujem da će po formiranju poučne staze ipak biti sve manje divljih staza i da Čabraji dobivaju jasnu konturu onoga želimo razvijati oko jezera, ne samo sportsko-ribolovnu djelatnost, nego i turističku, poticanje interakcije s prirodom, ali definitivno i ugostiteljsku djelatnost. Svakako bismo željeli da se taj trend nastavi, da se otvaraju novi OPG-ovi koji će tamo nuditi svoje proizvode. Vjerujemo da je tamo jedan nebrušeni dragulj koji imamo na području našeg grada i zaslužuje priliku da se svakim novim projektom dodatno osvijesti – rekao je gradonačelnik Rajn.

Ugovor je potpisan s izvođačem radova, trgovačkim obrtom ‘Bobica’ vlasnika Zlatka Brleka koji ima iskustva u ovim poslovima jer je sličnu verziju radio u Nacionalnom parku Risnjak i šetnici na rijeci Kupi. Uspostavom i uređenjem poučne staze educirat će se građane o važnosti zaštite tla, vode i zraka te tako indirektno pozitivno utjecati na biološku raznolikost uz očuvanje i obnovu posebnih staništa i prirodnih krajobraza.

FOTO Grad Križevci

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI