USKOK Bilića oslobodio u slučaju sporne revizije

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Sporna revizija zemljišta ludbreške ciglane koja je stigla sve do USKOK-a dobila je rješenje 29. travnja, a USKOK je ‘presudio’ u korist optuženih. Prema rješenju, odbačena je optužba u kaznenom predmetu protiv prvoosumnjičenog, aktualnog gradonačelnika Dubravka Bilića, drugoosumnjičenog Zorana Kovačića i trećeosumnjičenog Vladimira Zadravca koji su bili prijavljeni zbog sumnje na kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti u sastavu zločinačkog udruženja.

Tekst je izvorno objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Cijela situacija krenula je tijekom zamjene nekretnine u vlasništvu grada Ludbrega i tvrtke Ciglana d.o.o. Tada je prema procjeni Ministarstva, u elaboratu koji je napravila varaždinska firma VIP. d.o.o. koju je angažirao Grad, bilo mnogo nepravilnosti pa čak i mogućih elemenata kaznenog djela.

Službenici u Ministarstvu zaključili su da je procjenitelj prilikom izrade elaborata jednu nekretninu, a radi se kompleksu stare ciglane, paušalno odredio kao ruševinu, dok je ostale, koje su prema fotodokumentaciji u istom stanju, vrednovao kao iskoristive te je za njih naveo određenu vrijednost. U Ministarstvu su smatrali da je za te zgrade procjenitelj morao u elaborat uračunati troškove rušenja i odvoza. Također, naveo je da je procjenitelj povećao površine nekretnine iz neta u bruto bez obrazloženja. Uz to je i Grad Ludbreg prije prihvaćanja ovog elaborata trebao ga dostaviti nadležnom  procjeniteljskom povjerenstvu, koje bi dalo svoje mišljenje. Zbog toga je podnesena prijava od strane Marijana Dominka kao predsjednika antikorupcijskog vijeća Varaždinske županije i to protiv Dubravka Bilića kao predstavnika Grada, Zorana Kovačića, koji je direktor Ciglane Ludbreg, te Vladimira Zadravca koji je stalni sudski vještak za građevinarstvo i procjene te direktor trgovačkog društva VIP d.o.o. koje je radilo spornu procjenu. Ipka, isztržitelji USKOK-a nisu u pronašli inkriminirajuće pojedinosti u cijelom slučaju te ludbreškog gradonačlenika oslobodili u svih optužbi.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI