Uskoro će putovanje vlakom biti besplatno za učenike osnovnih i srednjih škola

Pilot-projekt besplatnoga javnog željezničkog prijevoza djece i učenika osnovnih i srednjih škola na području Hrvatske kreće od 1. listopada, prenosi icv.hr.

Najavljeno je to još prošle godine, a projekt, koji je uvela Vlada, provodit će se do 31. prosinca 2022. godine.

Učenici osnovnih i srednjih škola moći će besplatno putovati vlakom, i to neograničeno od mjesta stanovanja do mjesta školovanja i u slučaju povremenih putovanja, kao što su jednodnevni izleti, odlasci liječniku, na ljetovanje i drugo.

Djeca do polaska u osnovnu školu pravo na besplatno putovanje ostvaruju na temelju identifikacijskog dokumenta na kojemu je naveden datum rođenja (npr. zdravstvena iskaznica, osobna iskaznica i dr.). Karte se preuzimaju na blagajnama. U slučaju da blagajna ne radi, karte se preuzimaju u vlaku.

Učenici osnovnih i srednjih škola pravo na besplatno putovanje ostvaruju na temelju pametne kartice HŽ Putničkog prijevoza.

Ostale upute i informacije možete pronaći na službenim stranicama HŽ-a.

Foto: Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI