Uskoro cijepljenje u Križevcima, stižu nove doze

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Kroz nekoliko dana u našu županiju stiže 600 doza cjepiva protiv koronavirusa, kojima će se prioritetno cijepiti rizične skupine, stariji s područja grada Križevaca i preostali korisnici domova za starije i nemoćne osobe, obznanila je to Draženka Vadla, ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo na današnjoj koordinaciji Stožera civilne zaštite na kojoj se raspravljalo o aktualnoj epidemiološkoj situaciji, organizaciji nastavka akcije cijepljenja opće populacije protiv bolesti COVID-19 te povratku srednjoškolaca na kontaktnu nastavu. Načelnik Stožera Ratimir Ljubić uvodno je iznio aktualne podatke te pozvao sve sugrađane da i dalje poštuju mjere epidemiološke prevencije kako bi epidemiološka slika županije i dalje bila stabilna. Što se tiče nastavka cijepljenja opće populacije na području županije, načelnik Ljubić je  istaknuo: Prošlotjedno cijepljenje na punktu u Koprivnici provedeno je vrlo uspješno i prema dogovorenim protokolima, a trenutno provodimo i sve potrebne aktivnosti za organizaciju nove akcije cijepljenja koje će obuhvatiti Križevce te ostatak domova za starije i nemoćne osobe.

Draženka Vadla kazala je kako je cijepljenje u Koprivnici provedeno na visokoj organizacijskoj razini te je zahvalila zdravstvenim djelatnicima i operativnim snagama civilne zaštite na provedbi same akcije te sugrađanima što su poštivali protokole i zakazane termine cijepljenja.

-Interes za cijepljenjem raste u cijeloj populaciji, a posebno kod korisnika u domovima za starije i nemoćne gdje je interes u početku bio oko 40 posto, a sada je preko 90 posto.  Brzina procjepljivanja i dalje ovisi o dostupnim količinama cjepiva, nadamo se kako će uskoro  pristizati sve više cjepiva te pozivam naše sugrađane da budu strpljivi jer cjepiva će biti dovoljno. Važno je istaknuti kako ćemo zaprimiti cjepivo od još dva proizvođača te da su sva cjepiva kvalitetna, apsolutno provjerena te najvažnije, da štite od najtežih simptoma koronavirusa. Jednako tako, važno je istaknuti da pacijente za cijepljenje prijavljuju  liječnici obiteljske medicine. Oni će sukladno uputama i dostupnim količinama formirati listu i odrediti termine koje treba poštivati, odnosno na cijepljenje se ne može doći samovoljno – pojasnila je Vadla.

Ravnatelj OB Koprivnica Mato Devčić osvrnuo se na stanje u koprivničkoj bolnici i napomenuo kako bolnica funkcionira bez ikakvih poteškoća i u punom opsegu u pogledu operacijskih zahvata, rada poliklinika i kompletne dijagnostike. Načelnik Policijske uprave Koprivničko-križevačke Miroslav Puž i predstavnik Službe civilne zaštite Koprivnica Roman Sabol dodali su kako su policijski službenici i inspektori civilne zaštite nastavili s nadzorom građana koji imaju izrečene mjere samoizolacije i liječenja u kući uz kontrolu provedbe mjera i odluka koje je donio Nacionalni stožer civilne zaštite.

FOTO: Koprivničko-križevačka županija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI