Uskoro gotova obnova mosta koji je ‘stradao’ u prometnoj nesreći

Podravski list profile

Radovi na obnovi mosta u Torčecu, mjestu u općini Drnje kod Koprivnice, bliže se kraju. Kako nam kaže Dragutin Guzalić, ravnatelj Županijske uprave za ceste Koprivničko-križevačke županije, radovi se privode kraju i most bi do kraja svibnja trebao biti otvoren za promet, a vremenske (ne)prilike nisu utjecale na tijek radova.

– Srušena je stara i izgrađena nova armirano-betonska ploča kolnika s potrebnim ojačanjima na postojećem stupištu i upornjacima, što je bio osnovni zahvat. Beton mora odstajati 28 dana te se ovih dana radovi privode kraju – objasnio je Dragutin Guzalić što je učinjeno na mostu koji je oštećen u prometnoj nesreći početkom godine, a i inače je bio u lošem stanju.

– S obzirom na financijske limite, odlučili smo se za poboljšanje tehničkih karakteristika postojećeg preuskog mosta, odnosno proširenje kolnika na mostu s postojećih 4,1 m bez pješačkih staza na 5,6 m za normalan dvotračni promet te obostranim pješačkim stazama širine 100 centimetara, dakle ukupno 7,6 metara. Ugovoreni su radovi vrijedni 622 tisuće kuna – kazao je prvi čovjek županijskog ŽUC-a.

FOTO: Nikola Wolf

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti