Uskoro kreće novi natječaj za subvencije stambenih kredita za mlade obitelji

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ministar Predrag Štromar i direktor APN-a Dragan Hristov najavili su protekli tjedan da uskoro kreću nove subvencije na stambene kredite za mlade obitelji, već 30. ožujka. Također, kreće i program POS+ i POS za stambeno zbrinjavanje deficitarnog kadra na području države, pa i naše županije.

-Početkom ožujka bit će objavljena lista banaka s kojima će biti sklopljen ugovor te u koje će se građani moći prijaviti, kao i po kojim kamatama u kunama i eurima će se davati subvencionirani krediti.“, najavili su.

Podsjetimo mlade obitelji koje žele riješiti svoje stambeno pitanje imat će novu priliku ostvariti to uz subvencionirane stambene kredite, mjeru koja traje već četvrtu godinu. Također, novi krug prijava očekuje se i u rujnu ove godine.

Ministarstvo i APN pomažu pri otplati stambenog kredita pri kupnji stana ili kuće, odnosno pri otplati kredita za izgradnju kuće u trajanju od pet godina. Rok se produžuje za dvije dodatne godine za svako novorođeno dijete za vrijeme trajanja subvencije, a ukoliko već imate djecu produžuje se za godinu dana po djetetu. U tri godine odobreno je više od 9400 subvencioniranih kredita, a u obiteljima koje koriste subvencije dosad je rođeno više od 1100 djece.

Uvjet je da ste mlađi od 45 godina i da nemate u vlasništvu stan ili kuću. Subvencionira se kupnja za stan ili kuću do najviše 1500 eura po kvadratu do iznosa 100.000 eura. Ministar Predrag Štromar osvrnuo se i na pojedinačne slučajeve zlouporaba mjera za stambeno zbrinjavanje te istaknuo kako je revizija u tijeku te da će se potom, kad se napravi analiza, mijenjati zakonski i podzakonski akti kako bi se spriječile daljnje nepravilnosti.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI