Uskoro kreće s radom nova šljunčara: “Ne planiramo masivnu eksploataciju!”

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U predjelu Mlađ u Botovu, naselju na području općine Drnje, počeli su pripremni radovi na formiranju još jedne šljunčare. Koncesiju na deset godina dobila je tvrtka Marijana Gašpara iz Đelekovca, a za eksploataciju je predviđeno osam hektara.

– Naš plan je da šljunčara s radom krene za mjesec dana. Ne planiramo nikakvu masovnu eksploataciju i godišnje je predviđeno vađenje oko 30.000 kubičnih metara šljunka – kaže Marijan Gašpar.

Sav šljunak koji će se eksploatirati, dodaje Gašpar, namijenjen je za lokalne građevinske obrtnike i poduzetnike, a šljunčara neće rezultirati povećanim kamionskim prometom.

– Prijevoz šljunka obavljat ćemo isključivo našim kamionima i lokalno stanovništvo se ne mora brinuti da će doći do jačeg intenziteta kamionskog prometa. Mi već imamo jednu šljunčaru u Legradu pa će i ova u Botovu raditi na tom principu. To je naš obiteljski posao koji traje već tri generacije pa će tako biti i dalje. Nas ne zanima megalomanska eksploatacija i zarada – ističe Marijan Gašpar.

I ribiči, ističe Gašpar, mogu biti bez brige jer će i dalje moći dolaziti na obližnje jezero Zerp.

– Ne planiramo nikome zabranjivati ribolov pa i ribiči koji dolaze na to područje mogu biti bez brige – zaključio je Marijan Gašpar.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI