Uskoro kreću radovi vrijedni 8,8 milijuna: Projekt kompostane prošao sve kontrole

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Projekt kompostane, koji su Grad i gradska tvrtka Komunalne usluge Đurđevac prijavile za financijsku potporu iz fonda Europske unije, prošao je administrativnu kontrolu i uskoro se očekuje odobrenje sufinanciranja.

Projektom je predviđena izgradnja i opremanje postrojenja za razvrstavanje, mehaničku obradu i skladištenje odvojeno prikupljenog biootpada, a ukupna vrijednost investicije je 8,8 milijuna kuna, dok se iz fonda Europske unije očekuje potpora od 3,4 milijuna kuna.

Provođenje projekta trajat će tri godine i u tom razdoblju izgradit će se i opremiti moderno postrojenje za biološku obradu odvojeno sakupljenog biootpada minimalnog kapaciteta 3000 tona godišnje, čime će se uspostaviti dodatni kapaciteti za recikliranje otpada na odlagalištu Peski.

FOTO Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI