Uskoro velika konferencija u Koprivnici o uvođenju rješenja za pametne gradove

Podravski list profile

Grad Koprivnica i Regionalna energetska agencija Sjever organiziraju poludnevno događanje na temu kako iskoristiti infrastrukturu javne rasvjete i koja je uloga living labova u razvoju, testiranju i implementaciji smart city rješenja.

Konferencija će se održati 22. listopada 2019. godine s početkom u 14.00 i bit će podijeljena u tri dijela:

– Konferencijski dio na temu poveznice između pametnih gradova i living labova

– Predstavljanje rješenja partnera Living laba Koprivnica

– Obilazak područja living laba.

Living lab, odnosno „živući laboratorij“ je otvorena okolina u kojoj se susreću građani, privatni sektor, javna uprava i znanstveno-istraživačke institucije i zajednički sudjeluju u osmišljavanju, testiranju i implementaciji novih rješenja i usluga. Living Lab Koprivnica pokrenut je u suradnji s partnerima – proizvođačima i distributerima LED javne rasvjete s ciljem stalnog dodavanja novih funkcionalnosti i rješenja povezanih s unapređenjem života građana, ali i pružanja mogućnosti za razvoj inovacija. Living Lab Koprivnica je projekt pokrenut u ožujku ove godine, a više o samom projektu možete pročitati na linku www.living-lab.hr.

FOTO ilustracija

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti