Uspjeh križevačkih tamburaša: osvojili zlatnu plaketu na tamburaškom susretu

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture i suorganizaciji ZKUU Zagrebačke županije, KUD-a „Preporod“ Dugo Selo i HDS ZAMP-a, u Dugom Selu , 13. i 14. studenoga 2021. održan je  28. Susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava .

Na njemu  se natjecalo 12 tamburaških orkestara i sastava s preko 250 tamburaša  izabranih na županijskim smotrama i pojedinačnim preslušavanjima te evaluacijom video snimki od strane selektora.

Ove godine za 28. Susret u selekciji su sudjelovala 24 tamburaška orkestra i sastava iz 8 hrvatskih županija s više od 400 izvođača.

Našu Županiju predstavljali su članovi Županijske Zajednice kulturno-umjetničkih udruga: Gradski  tamburaški orkestar Križevci i mali tamburaški sastav KUD-a „Stari graničar“ iz Cirkvene.

Prema odluci stručnog povjerenstva u sastavu Ivan Potočnik, Veljko Valentin Škorvaga i Petar Varga, tamburaškim orkestrima i sastavima dodijeljene su nagrade.

U kategoriji koncertnih orkestara, Gradski tamburaški orkestar Križevci osvojio je Zlatnu plaketu,  Grand Prix  s najvećim ukupnim brojem bodova i  nagradu Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu djela hrvatskog skladatelja u kategoriji koncertnih orkestara. Uz navedene nagrade, prema odluci Stručnog povjerenstva, ekskluzivni sponzor Glazbalarski obrt  Mario Žmegač  dodijelio im je i  tamburu brač.

U kategoriji folklornih tamburaških sastava sudjelovao je tamburaški sastav KUD-a „Stari graničar“ iz Cirkvene i osvojio Srebrnu plaketu.

Foto: Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI