Uspjeh naše tvrtke: Ludbrežani raspravljali sa svjetskim gigantima IT industrije

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Zaposlenici tvrtke LUCERA, poduzetnički inkubator Grada Ludbrega, sudjelovali su na manifestaciji VR dani u Amsterdamu. Radi se o jednoj od najvećih svjetskih konferencija na kojoj sudjeluju tvrtke koje se bave virtualnom i proširenom stvarnosti.

Zaposlenici LUCERE sudjelovali su u formi govornika te su raspravljali sa zaposlenicima giganata svjetske IT industrije kao što su Facebook, Google, Microsoft i ostali, i to pred ispunjenom kongresnom dvoranom. Podijelili su svoja razmišljanja o razvoju i trenutnoj pozicije te budućnosti XR tehnologije.

Zapaženu ulogu imali su i na panelu koji se bavio projektima EU jer su im samo ove godine odobrena i financirana dva projekta kroz ERASMUS+ program. Oba projekta vezana su uz virtualnu i proširenu stvarnost u procesu edukacije studenata i učenika.

Poseban naglasak izlagača iz cijelog svijeta bio je i na terapijskom učinku ove tehnologije što je bilo inspirirajuće s obzirom na to da i u samom inkubatoru razvijaju novi inovativan projekt upravo u tom području.

– Najvažnija je činjenica da smo dobili svojevrsnu potvrdu da se nalazimo u samom svjetskom vrhu istraživanja i razvoja XR tehnologije. Stvoreni su novi kontakti, otvorene su nove mogućnosti za poslovnom suradnjom. Bilo bi neskromno tražiti više – rekao nam je Robert Majhen, IT manager u LUCERA poduzetničkom inkubatoru.

FOTO Grad Ludbreg

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI