Uspješan EU projekt na Sjeveru: Internetski radio bio je pun pogodak!

Održana je završna konferencija za medije na kojoj su predstavljeni rezultati i provedene aktivnosti samostalnog projekta Sveučilišta Sjever „eRadio za drugu šansu“! Konferencija je zbog epidemioloških mjera održana putem Google Meet platforme, a radi se o projektu vrijednom čak 644.500 kuna kojeg sufinancira Europska unija.

-Ovo je jedinstven projekt Sveučilišta Sjever koji je tijekom posljednjih godinu dana svojim internetskim radijskim emisijama izazvao veliko zanimanje u općoj i stručnoj javnosti te je potvrdio kompetencije Sveučilišta Sjever u domeni potpore društvene inkluzije ranjivih skupina, ali i iskustvenog učenja i edukacije budućih medijskih stručnjaka u tom kontekstu. Također, kroz ovaj inovativni projekt Sveučilišta u potpunosti se osuvremenio i opremio internetski radijski studio studentskog Radio Pressedana u Sveučilišnom centru Koprivnica u vrijednosti oko 143.000 kuna, a koji ostaje na daljnje korištenje studentima Sveučilišta Sjever – navode u Sjeveru.

Projekt je, dodajmo, osmislila i vodila docentica Željka Bagarić, dok je pročelnica Odjela za komunikologiju, medije i novinarstvo, izv. prof. dr. sc. Gordana Tkalec istaknula kako je kvaliteta i korist proizašla iz ovoga projekta neupitna:

-Veseli me činjenica što se ovim projektom radio pokazao kao ozbiljan medij na kojem su plasirane ozbiljne stvari. Dodatno me veseli i sastav malog projektnog tima kojeg čine profesori i studenti na našem Odjelu za komunikologiju, medije i novinarstvo, a koji su svojim predanim radom i trudom napravili izniman uspjeh na više razina – rekla je pročelnica Tkalec, dok je voditeljica projekta okupljenima “na Googleu” predstavila rezultate i provedene aktivnosti.

– Proizvedene su ukupno 72 podcast epizode kao i 41 radijska emisija pristupačna osobama s oštećenjima sluha. Našim projektom smo htjeli povećati vidljivost ranjive skupine u medijima kao i razinu svijesti javnosti o problematici koja u određenoj mjeri prati povratnice i povratnike s izdržavanja kazne zatvora prilikom njihove ponovne integracije u zajednicu. Pri tome, namjera nam je bila staviti naglasak i na njihovu situaciju na tržištu rada, u smislu jednakih mogućnosti za zapošljavanje – navela je Bagarić.

Konferenciji su osim predstavnika medija, članova ciljane skupine i zainteresirane publike, nazočili i predstavnici državnih tijela i institucija, i to načelnik Sektora za probaciju iz Uprave za zatvorski sustav i probaciju Ministarstva pravosuđa i uprave RH, Goran Brkić te zamjenik pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, Darijo Jurišić, koji su se toplim riječima zahvalili na vrlo uspješnoj suradnji ostvarenoj u okviru ovog projekta te čestitali na svim postignutim rezultatima upravi Sveučilišta Sjever kao i čitavom projektnom timu.

Dodajmo i kako su sve podcast epizode koje su proizvedene u projektu dostupne su na službenoj stranici projekta: https://eradio-za-drugu-sansu.unin.hr/emisije/, kao i na YouTube kanalu Sveučilišta Sjever: https://www.youtube.com/playlist?list=PLl944do80DPgz-0Yj6NRcrpdsi3BE3se1 .

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI