Uspješna podravska kompanija nastavlja s velikom humanitarnom akcijom: Šesteročlana obitelj dobit će novi dom

Humanitarna akcija tvrtke Požgaj grupa iz Velikog Bukovca nedaleko od Ludbrega iz obećanja prešla je i na djelo. Naime, u toj uspješnoj kompaniji odlučili su riješiti stambeno pitanje za pet obitelji s potresom pogođenog područja. Izaslanice Požgaj Grupe, Ines Ivanković i Božena Nemec, posjetile su šesteročlanu obitelj Dragić iz Moštanice, sela nedaleko od Petrinje, kako bi im priopćile lijepu vijest da su druga po redu obitelj kojoj će Požgaj Grupa u sklopu svoje donacijske akcije „5 kuća za 5 obitelji“ donirati drvenu kuću Azelija. Obitelj Dragić čine tri generacije te zajedno u kućanstvu žive baka Radojka i djed Miloš, njihov sin Zoran i snaha Danijela te unuci Vasilije i Vasilisa. Radi se o obitelji koja je i do sada živjela u relativno skromnim uvjetima, Zoran razvozi kruh za lokalnu pekarnicu, a Danijela je gerontodomaćica. Oba Zoranova roditelja su gluhonijema. Nakon potresa njihova je stara kuća dobila crvenu naljepnicu i predviđena je za rušenje, međutim, do sada nisu primili nikakve informacije kada bi to moglo biti. Nakon što su u početku spavali u autu, šatoru i kamp-kućici, odnedavno u svome dvorištu imaju parkirana i dva kontejnera.

– Budući da se radi o povećoj obitelji, Požgaj Grupa odlučila je izgraditi im trosobnu drvenu kuću površine 82,84 četvorna metra, koju će na kraju opremiti namještajem iz svog asortimana krevetima, ormarima, blagovaonskim stolom sa stolicama te pisaćim stolom za djecu. Donaciji se odlučila priključiti i Pana Stolarija, koja će donirati vanjsku drvenu stolariju – rekla je Božena Nemec.

Gradnja kuće mogla bi početi već nakon Uskrsa, odnosno nakon pregleda statičara i arhitekta te izrade betonskih temelja. Obitelj Dragić tako će postati jedna od prvih u Baniji koja će se već tijekom ovog proljeća useliti u svoj novi dom.

Oštećena kuća obitelji Dragić

– Pozivamo sve tvrtke koje se žele priključiti donaciji da nam se jave na iivankovic@pozgaj.com! Potrebni su: građevinari za izradu betonskog temelja, vodoinstalateri, električari, limari, keramičari i oprema za kupaonicu, izrada dimnjaka i krovišta, oprema za kuhinju te smještaj za naše radnike u okolici Petrinje – napomenula je Ines Ivanković.

Prva donirana kuća površine 50,75 četvornih metara za obitelj Vignjević iz Gline, koju čine bolesni samohrani otac Dalibor i njegova 12-godišnja kći Lili, pri kraju je. Tim Požgaj Grupe završio je s radovima na zidovima i krovnoj konstrukciji kuće, postavljeni su prozori, a uskoro će biti postavljena ulazna i sobna vrata te parket, koje također donira Požgaj Grupa. Kuću će Požgaj Grupa zatim namjestiti namještajem. Vanjsku stolariju donirao je stalni partner drvenih kuća Azelija, poznati proizvođač Lokve d.o.o., a kupaonsku opremu Petrokov.

Drvene kuće Azelija grade se od tzv. lameliranih masivnih drvenih greda i smatraju se statički vrlo stabilnima pa obitelji Dragić i Vignjević neće više trebati strepiti u slučaju naknadnih podrhtavanja tla.

Kuća za obitelj Vignjević u izgradnji.

– Inače, prijedlog za donaciju obitelji Vignjević primili smo od Živog zida, a prijedlog za obitelj Dragić stigao nam je od strane Jutarnjeg lista, odnosno, njihove novinarke Višnje Gotal. Naime, mi iz Požgaj Grupe odlučili smo da ne želimo sami donositi odluke o donaciji, već ćemo se rukovoditi preporukama ljudi i institucija koje su prisutne na terenu Banije. Nažalost, jako je mnogo obitelji ostalo bez krova nad glavom, svima nismo u mogućnosti pomoći, a sami nismo u poziciji procijeniti kojoj je obitelji pomoć najnužnija – zaključila je Božena Nemec.

foto POŽGAJ GRUPA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI