Uspješna studentica Sjevera: Lucija Petrović srebrna u stolnom tenisu

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Kako je već prošla godina bila teška godina za sport, treba spomenuti studente Sveučilišta Sjever koji su bez obzira na dramatičnu godinu postizali sjajne uspjehe.

Sveučilište Sjever 2014. godine osnovalo je Savez sportskih udruga Sveučilišta Sjever, kojem mu je cilj poticanje, razvitak, organizacija te unapređenje cjelokupnog sporta na Sveučilištu Sjever.

Lucija s trenerom

Koprivnička studentica diplomskog studija Medijskog dizajna Lucija Petrović osvojila je drugo mjesto na ovogodišnjem natjecanju u stolnom tenisu.

– Velika je čast braniti boje Sveučilišta Sjever i tako promovirati rekreaciju i studentski sport. Posebna vrijednost studentskog sporta je upoznavanje studenata s drugih fakulteta u zemlji i izvan nje koji studiraju različita područja znanosti i umjetnosti, ali dijele ljubav prema istom sportu – ističe Lucija.

Ispričala nam je i kako je izgledalo samo natjecanje. 

– Ovo natjecanje bilo je malo drugačijeg oblika zbog epidemiološke situacije. Konkurencija je bila izrazito jaka te je ekipa Sveučilišta u Zagrebu odnijela pobjedu, no i mi smo ponosni na naše srebro – priča nam Lucija.

Pitali smo i studenta diplomskog studija Komunikologije, medija i novinarstva Lovru Maroševca što za njega predstavlja ova sportska udruga te što mu je pozitivnog donijela.

– Nekoliko nas dečki s godine zapravo smo došli na tu ideju. Prvotno smo dogovarali termine za cageball, tamo iznad Pevexa, a kasnije smo saznali da je Sveučilište omogućilo besplatan termin u dvorani Srednje škole. Mislim da nam je to dobro došlo jer smo se mogli ispucati nakon predavanja i zadataka koje smo radili. Pomoglo nam je i da se dodatno zbližimo kao kolege i prijatelji tako da bih definitivno preporučio svakome da maksimalno iskoristi tu mogućnost – kaže Lovro. (tg)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI