USPON HELGE JUG Bivša SDP-ova županijska vijećnica postala povjerenica općinskog HSS-a

Helga Jug: Moja sadašnja stranka, HSS, koalirat će u Sokolovcu sa svima osim s mojom bivšom strankom, SDP-om


Autor: podravski.hr — 26.01.2013. / 11:22 Aktualno

SOKOLOVAC, KOPRIVNICA – Općinska organizacija HSS-a u Sokolovcu kod Koprivnice nedavno je raspuštena, a povjerenicom stranke za tu općinu imenovana je županijska vijećnica Helga Jug.
Interesantno je kako je Helga Jug do prije dvije godine bila članica SDP-a, a u HSS prebjegla je nakon što je podržala prijedlog proračuna župana Darka Korena (HSS) u prosincu 2010. godine. Njezin glas bio je presudan. Nakon toga, dobila je privremeno posao u Srednjoj školi u Koprivnici kojom upravljaju HSS-ovi kadrovi pa je izbila velika politička afera.
Helga Jug danas kaže: “Koalirat ćemo u Sokolovcu sa svima osim s SDP-om”!
– Ne znam što je točan razlog raspuštanja općinske organizacije HSS-a u Sokolovcu. U posljednje dvije godine nije održan ni jedan sastanak pa se i po statutu stranke organizacija morala raspustiti rekla je H. Jug.
Župan Darko Koren, šef županijskog HSS-a, priznaje da je bilo organizacijskih poteškoća u vođenju stranke u Sokolovcu.
– Zbog toga smo se, između nekoliko rješenja, odlučili da ogranak raspustimo te da imenujemo povjerenicu Helgu Jug koja će ponovo okupiti i reaktivirati stranku u toj općini. Do raspuštanja je došlo zbog toga jer je bivši predsjednik, mlad dečko, zbog poslovnih obaveza morao odustao od politike – zaključuje Koren.
Izvještava: MARKO MURKOVIĆ