Usred Koprivnice: Pitanje je vremena kad će se susjedova srušiti na moju kuću

Kruno Tkalec iz Ulice Severovec u Koprivnici već duže bezuspješno upozorava na zapušteno imanje u svom susjedstvu. Na susjednom imanju, kaže on, 20 godina nitko ne živi, a vlasnici ne vode brigu pa se kuća počela urušavati, dok samo dvorište predstavlja veliko ruglo.

– Uz svoje imanje godinama imam pravu džunglu. U dvorištu zapuštenog imanja odavno je niknulo visoko raslinje, a grane s drveća nekontrolirano se šire. Sama kuća predstavlja pravu opasnost jer je počela popuštati konstrukcija krovišta – žali se Kruno Tkalec.

Kruno Tkalec

Već je jedan dimnjak počeo padati pa je Kruno bio prisiljen sam se pobrinuti da ne završi na njegovoj ljetnoj kuhinju i nadstrešnici koju koristi kao garažu. Sad se, ističe on, počeo urušavati i drugi dimnjak pa je ponovno u velikom strahu za svoju imovinu.

– Pitanje je dana kad će kompletno krovište “popustiti” i završiti na mojim objektima. U više navrata obratio sam se gradskoj upravi jer je nedopustivo da živimo kraj takvog rugla i potencijalne opasnosti – kaže Kruno Tkalec.

Upozorenja, domeće on, nisu urodila plodom jer gradska uprava očito nije uspjela naći način da prisili vlasnika na uređenje zapuštenog imanja.

– Grad bi se trebao pobrinuti za uređenje, a onda neka traži nadoknadu troškova od vlasnika i još ga kazni za nemarnost. Naša ulica je takoreći u širem gradskom središtu i nedopustivo je da godinama nitko ništa ne čini kako bi se uredilo ovo zapušteno imanje – zaključio je Kruno Tkalec.

U gradskoj upravi ističu kako je komunalno redarstvo Grada upoznato s problemom zapuštene nekretnine na adresi Ulica Severovec 5 u Koprivnici. Komunalni redari, dodaju, pristupili su rješavanju tog problema, no, nažalost, postupak je otežan jer je nepoznata adresa vlasnika nekretnine.

– Za pomoć u pronalasku vlasnika komunalni redari obratili su se i policijskim službenicima, ali adresa vlasnika nije pronađena. Kako bi riješili problem, Grad će obaviti čišćenje zapuštene nekretnine po trećoj osobi. Vezano uz mogućnost urušavanja objekta na navedenoj adresi, Grad će poduzeti sve mjere koje su u njegovoj mogućnosti i nadležnosti kako bi se očuvala sigurnost građana koji borave u blizini objekta – kažu u gradskoj upravi.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI