Usred Koprivnice: Prijelaz za pješake, umjesto na nogostup ide u blato!

Pješački prijelaz na raskrižju ulica Antuna Mihanovića i Josipa Jurja Stossmayera zadaje velike probleme pješacima jer ih, umjesto na nogostup, vodi na zelenu površinu. Nakon izgradnje nove stambene zgrade postavljeni su rubnjaci i uređen okoliš pa pješački prijelaz, kažu stanovnici Mihanoviće i Strossmayerove, zapravo više nema svoju svrhu.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Nepojmljivo je da nitko nije obratio pozornost na to da pješački prijelaz vodi na zelenu površinu. Sad, ako želimo po propisima prijeći cestu, moramo gaziti po travi, a kad kiši ta je površina u blatu – kažu stanovnici Mihanovićeve i Strossmayerove.

Ako se već, dodaju oni, nije pazilo da se izgradi produžetak nogostupa, onda je trebalo ponovno iscrtati pješački prijelaz i „pomaknuti“ ga za tri metra kako bi imao svoju svrhu.

– Mi sad moramo dobro paziti kako prelazimo cestu, ako ne želimo hodati po travi. Prijelaz posebno zadaje probleme starijim građanima kojima smeta rubnjak pa skoro svi nepravilno prelazimo cestu. Upozorili smo gradsku upravu na ovu nelogičnost, ali još uvijek ništa nije učinjeno da prijelaz ima svoju svrhu – kažu stanovnici Mihanovićeve i Strossmayerove.        

U gradskoj upravi ističu kako je Grad pokrenuo izradu potrebne projektne dokumentacije za uređenje raskrižja ulica Antuna Mihanovića i Josipa Juraja Strossmayera te će se kroz izradu projekata pronaći odgovarajuće rješenje.

– Nakon izrade projektne dokumentacije pristupit će se samom izvođenju radova, a sve ovisno o vremenskim uvjetima. Predviđamo da će radovi biti izvedeni u idućoj godini – dodaju u gradskoj upravi.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI