Ususret županijskim Danima voća: Dolazi 56 izlagača, pripremaju i kušaonice za posjetitelje

Podravski list profile

Županija je danas predstavila program i katalog proizvođača voća u povodu 21. dana voća Koprivničko-križevačke županije koja će se i ove će se godine održati u Đurđevcu 11. i 12. listopada. Tamo će se tradicionalno okupiti najbolji proizvođači voća i voćnih prerađevina iz Podravine i Prigorja.

– Posjetitelji će osim kupnje domaćih proizvoda po prvi puta moći sudjelovati i u stručno vođenom kušanju voćnih prerađevina koje će biti organizirano u sklopu predavanja eminentnih stručnjaka prvog dana manifestacije. To je iskorak u organizaciji, a glavni je cilj prije svega  naučiti degustirati proizvode te pomoći proizvođačima  ispraviti eventualne nedostatke u proizvodnji. Vjerujem kako će biti vrlo zanimljivo i poučno – kazao je Sobota.

Dožupan Darko Sobota

Manifestacija počinje u petak 11. listopada u 17 sati u prostoru đurđevačkog Starog grada gdje će biti organizirana stručna predavanja koja će održati eminentni stručnjaci. Drugog dana manifestacije, u subotu 12. listopada  s početkom u 10 sati održat će se svečano otvorenje na đurđevačkom Trgu svetog Jurja na kojem će biti smješten prodajno-izlagački prostor, a uz bogat kulturno umjetnički program proglasit će se i najuređeniji izlagački štand.

– Svoje će domaće proizvode predstaviti 56 izlagača kojima je Županija osigurala besplatni izlagački prostor te predstavljanje u katalogu kako bi ih dodatno promovirala. U našem  katalogu mogu se pronaći podaci proizvođača voća na području županije, trenutno ih je  oko 250 i to je odlična promocija, a osim na manifestaciji može ih se posjetiti, pogledati njihovu proizvodnju i kupiti voće direktno i na kućnom pragu – dodao je Sobota.

Tijekom dvodnevne manifestacije posjetitelji će moći kušati i kupiti najrazličitije vrste voća, degustirati napitke i prerađevina od voća, razgledati tradicijske rukotvorine, a prezentirat će se i tradicionalno pečenja pekmeza i rakije  te izrada aranžmana i skulptura od voća.

PROGAM Dana voća 2019.

Petak, 11. listopada 2019.

Stručna predavanja u galeriji Starog grada Đurđevca, Starogradska 21, Đurđevac

17:00 -17:20 Informacija o Regionalnom distributivnom centru za voće,

17:20 – 18:20 Opće informacije o tehnologiji, higijeni i zakonodavstvu u preradi voća,

18:20 – 19:00 Vođena degustacija i ocjenjivanje prerađevina od voća. 

Stručna predavanja provodi Ministarstvo poljoprivrede.   

Subota, 12. listopada 2019.

Izlagačko-prodajni karakter na Trgu svetog Jurja, Đurđevac

10:00 Otvaranje manifestacije

10:15 Kulturno umjetnički program;

11:00 Proglašenje najuređenijeg izlagačkog prostora

FOTO KcKž

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Donirale namirnice za Pučku kuhinju

Članice županijske Zajednice žena HDZ-a Katarina Zrinski u povodu Dana volontera i predstojećih blagdana posjetile su Pučku kuhinju koprivničkog Crvenog križa. Posjet su iskoristile i

Božićnica umirovljenicima iz Ludbrega

Umirovljenici i osobe slabijeg imovinskog stanja s područja Ludbrega, čija mirovinska ili druga primanja iznose do 1500 kuna, imaju pravo na isplatu jednokratne novčane pomoći

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti