UVJETNA PRESUDA Ranije osuđivani mladić brutalno premlatio djevojku, ali opet neće u zatvor

Sutkinja ga je proglasila krivim i premda je prije dvije godine pravomoćno osuđen zbog obiteljskog nasilja, nije ga strpala iza rešetaka


Autor: podravski.hr — 04.01.2019. / 11:50 Crna kronika

Ilustracija / Sve više prijava za obiteljsko nasilje u županiji

Mladić (23) iz okolice Koprivnice divljački je premlatio djevojku s kojom živi, no premda je otprije osuđivani obiteljski nasilnik, neće završiti u zatvoru.

U večernjim je satima krajem prosinca nedužna djevojka telefonirala s ocem. Sadržaj tog razgovora očito je razljutio mladića koji je bio ‘pod parom’ od 1,36 promila. Uzeo joj je mobitel, bacio ga i razbio. Zatim je zgrabio djevojku, šamarao je, bacio je na pod, nogom udario u tijelo i vukao po sobi za kosu. U obranu nesretne djevojke stala je nasilnikova rođakinja, no ni ona se nije dobro provela. Mladić ju je pogurnuo tako da je pala, a ‘častio’ ju je uvredama i psovkama.

Nasilni pir prekinuli su koprivnički policajci koje su napadnute žene pozvale kako bi ih spasili od daljnjeg divljanja. Nakon uhićenja i zadržavanja u policiji, nasilnik je pušten da se brani sa slobode, a nedavno se njegovom prijavom bavio koprivnički Prekršajni sud.

Sutkinja ga je proglasila krivim i premda je prije dvije godine pravomoćno osuđen zbog obiteljskog nasilja, nije ga strpala iza rešetaka. Osuđen je uvjetnim zatvorom, no vrlo visokom kaznom. Ukoliko u roku od šest mjeseci počini novi prekršaj morati će na 35 dana u zatvor. Sutkinja svoju odluku nije obrazložila zato što se nitko nije žalio na presudu. (ke)

FOTO: ILUSTRACIJA