Uvjetni zatvor nasilniku: “Ubit ću tebe, a sinu ti polomiti kičmu i rebra!”

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Muškarac iz okolice Đurđevca presudom Općinskog suda u Koprivnici proglašen je krivim zbog grubih prijetnji smrću svojoj izvanbračnoj supruzi.

Općinski sud u Koprivnici nedavno je prihvatio kazneni nalog Općinskog državnog odvjetništva i muškarca osudio na pola godine uvjetnog zatvora uz rok kušnje od godinu dana. Mora podmiriti i 500 kuna sudskih troškova.

Prema presudi, on je od travnja do kraja kolovoza nesretnoj ženi u više navrata govorio da će je ubiti, da će naći nekog drugog da je ubije, da će ubiti i njezina sina kojemu će polomiti kičmu i rebra te da će njezin sin završiti na kirurgiji. Uz to sve, da će joj dignuti kuću u zrak. Kada joj je 19. kolovoza ponovno zaprijetio da će je ubiti i dignuti kuću u zrak, ojađenoj je ženi prekipjelo te ga je prijavila policiji.

Nakon provedenih izvida policajci su kaznenu prijavu protiv muškarca proslijedili tužiteljima koji su nakon provedene istrage podnijeli kazneni nalog. Takva je praksa obično dok je slučaj ‘čist’ te ima dovoljno dokaza da se provede postupak bez pravog suđenja i zasebnog provođenja dokaza, što bitno skraćuje sam postupak. Odluka Općinskog suda u Koprivnici je nepravomoćna. Ako okrivljeni muškarac podnese žalbu i ona bude prihvaćena, tada će tužitelji protiv okrivljenog muškarca službeno podignuti optužnicu koja je preduvjet za suđenje te će započeti ‘pravi’ postupak protiv njega na Općinskom sudu u Koprivnici.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI