UVREDA ZA POLICIJU Miroslav napisao samo četiri slova na svojem fejsu i sad će platiti paprenu kaznu

Inače, ACAB je akronim za rečenicu na engleskome All cops are bastards, što u prijevodu znači Svi su policajci kopilad


Autor: podravski.hr — 12.07.2018. / 13:14 Crna kronika

Ilustracija / Grafit sa spornim slovima

Miroslav (34) iz Podravskih Sesveta nedaleko od Đurđevca zbog netrpeljivosti prema policiji koju je javno iskazao putem svojeg profila na Facebooku mora platiti gotovo 1000 kuna kazne.
Đurđevački su policajci Miroslava prekršajno prijavili nakon što su utvrdili da je 24. siječnja ove godine “narušavao javni red i mir putem društvenih mreža sa svojeg osobnog profila Facebooka vrijeđajući i omalovažavajući policijske službenike slovima ACAB, što s engleskog jezika u prijevodu znači svi su policajci kopilad”.
Predmet je nedavno stigao na dnevni red sutkinje koprivničkog Prekršajnog suda Dubravke Milolože koja je nestašnog Sesvećana osudila u odsutnosti jer se nije pojavio na zakazanom suđenju na koje je bio uredno pozvan.
Mora platiti 612 kuna, odnosno 408 kuna ako u roku plati dvije trećine kazne. Uz to mora platiti i dosta visokih 300 kuna paušalnih troškova suda.
Inače, ACAB je akronim za rečenicu na engleskome All cops are bastards, što u prijevodu znači Svi su policajci kopilad. Isticanje tih slova je kažnjivo kao remećenje javnog reda i mira, a kažnjivo je i istoznačno isticanje brojke 1312 (redni brojevi slova ACAB u abecedi). (ke)
FOTO: ILUSTRACIJA