Uz ovaj trik povrće ostaje svježe i do mjesec dana

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Mrkve, celer, mahune ili zelena salata samo je neko od povrća koje će se naći u gotovo svakom domaćinstvu no prava je tlaka kupovati ga svakodnevno kako bi ono uvijek bilo svježe i hrskavo.

Kate Freebairn, australska blogerica koja svoje savjete objavljuje na Facebook stranici The Pantry Mamma, podijelila je svoje savjete za održavanje povrća svježim i do mjesec dana od kupnje. I to potpuno besplatno! Sve što trebate već posjedujete.

Kate savjetuje da povrće poput mrkve i celera ogulite i narežete na štapiće te stavite u staklenku s vodom i čvrsto zatvorite. Važno je samo da vodu mijenjate svaki dan. Na ovaj način mrkve će ostati svježe i do mjesec dana, a celer oko dva tjedna.

Komentari ispod objave puni su oduševljenja, a korisnici savjetuju da se ista stvar može i s mahunama, paprikama pa čak i zelenom salatom koja tako neće dobiti smeđu boju.

Stavila je i video sa savjetom kako održati sve popularniji avokado svježim dulje. Oni koji ga jedu znaju da on traje iznimno kratko, a jednom kada ga se prereže dobije smeđu boju u svega par sati. Kate savjetuje trik koji je nazvala „zmajevo jaje“. Odreže vrh avokada i tako ga spremi u zatvorenu posudu i u hladnjak. Avokado će ostati svjež i zelen i do tjedan dana.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI