UZ POMOĆ ZLATKA DALIĆA Lino lada na hrvatskom tržištu prvi put pretekla moćnu Nutellu!

Najveći rast prodaje od gotovo devet posto zabilježio je prošle godine poslovni program dječje hrane


Autor: podravski.hr — 25.02.2019. / 16:51 Aktualno

Šef Podravke Marin Pucar sa Zlatkom Dalićem, njegovom suprugom Davorkom i - Lino ladom s lješnjakom

Podravka je lani ostvarila 4,23 milijarde kuna prihoda od prodaje uz rast od tri posto te čak 206 milijuna kuna neto dobiti što je za tisuću posto više nego godinu ranije, objavila je danas koprivnička kompanija. Segment prehrane pritom je donio profit od 145 milijuna, a farmacije 61 milijun kuna.

Najveći rast prodaje od gotovo devet posto zabilježio je poslovni program dječje hrane. U Podravki tumače kako je to “ponajviše potaknuto snažnijim promotivnim aktivnostima na kategorijama Kremni namazi, Dječja hrana i Snack na tržištu
Hrvatske”.

– Kategorija Kremni namazi, osim navedenog, bilježi rast prihoda kao rezultat izvrsno prihvaćenih novih i inoviranih proizvoda na brandu Lino Lada – ističu u Podravki.

Zasluge za takav rast svakako ima i novo zaštitno lice Lino lade – hrvatski nogometni izbornik Zlatko Dalić koji se odmah nakon velikog uspjeha reprezentacije u Rusiji ljetos uključio u marketinšku kampanju nove Lino lade s lješnjakom. Kako se neslužbeno šuška u vrhu koprivničke tvrtke, lani je Lino lada prvi put pretekla Nutellu po prodaji na hrvatskom tržištu, što je izniman uspjeh tog Podravkina branda.

Koji vam je namaz bolji?

View Results

Loading ... Loading ...

Jedini osjetniji financijski podbačaj segmenta prehrane lani se dogodio na tržištu Istočne Europe na kojem dominira Rusija: ostvarena je prodaja od 103 milijuna kuna što je pad čak pet posto. No, rezultat je to, prije svega, negativnih tečajnih razlika ruskog rublja na čemu je Podravka izgubila čak 33 milijuna kuna prodajnog prihoda. Stvar je u Istočnoj Europi na koncu spasio Belupo čiji je rast nadomjestio financijski minus prehrane.

Prodaja mesnog programa također je bila u minusu, doduše neznatnom. Već dulje se nagađa kako Podravka razmišlja o gašenju tog biznisa, ali u upravi kompanije redovito opovrgavaju tu informaciju. (rm)

FOTO: ARHIVA