UZ PSOVKE I SREDNJI PRST ‘Ja sam se za ovu zemlju borio i mogu delat kaj hoću’, vikao je policajcima koji su došli provjeriti je li živ

Dakle, za samo 66 kuna može se pošteno izvrijeđati i ispsovati policiju. Takav popust dobijete ako ste pijani i završite na triježnjenju


Autor: podravski.hr — 23.08.2018. / 16:04 Crna kronika

Ilustracija / Neobičnim slučajem ovih se dana bavio prekršajni sud

Nesvakidašnju intervenciju imali su đurđevački policajci koji su postupali prema dojavi da na livadi u Hampovici nedaleko od Đurđevca bez svijesti leži muškarac i ne pokazuje nikakve znakove života.
Nakon što su u poslijepodnevnim satima stigli do livade, na njoj je doista nepomično ležao čovjek bez vidljivih vanjskih ozljeda. Riječ je od 42-godišnjaku iz Đurđevca koji se – ustanovit će se poslije – toliko napio da se jednostavno ‘skljokao’ na livadu i zaspao.
Buđenje policajaca koji su samo htjeli provjeriti je li mu dobro 42-godišnjak nikako nije dobro prihvatio.
Policajcima je vikao: “Odjebi, boli me k…, odjebite od mene! Ja sam se za ovu zemlju borio i mogu delati kaj oću, možete mi popušiti k…”! Uz sočan repertoar psovki pokazivao im je i srednji prst.
Policajci su nepristojnom 42-godišnjem Đurđevčaninu najprije pozvali hitnu pomoć kako bi se utvrdilo što mu je. Kad je liječnik potvrdio da mu nije ništa, već je samo jako pijan, priveli su ga u postaju na triježnjenje i prekršajno ga prijavili.
Ovih dana se slučajem bavio koprivnički Prekršajni sud. Sutkinja Đurđica Kenđelić je izgrednika proglasila krivim. Premda je kažnjen sa 800 kuna kazne, morat će platiti tek 166 kuna. Kako je bio uhićen i noć proveo na policiji, od kazne mu je odbijen protuiznos od 600 kuna, a ukoliko od preostalih 100 kuna uplati dvije trećine kazne, a riječ je o 66 kuna, kaznu će mu sud smatrati plaćenom u cijelosti. Dakle, za samo 66 kuna može se pošteno izvrijeđati i ispsovati policiju. Takav popust dobijete ako ste pijani i završite na triježnjenju. (ke)
FOTO: ILUSTRACIJA