Uz to kaj sam primitivac, javno se određujem i kak budala

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Znate zakaj postoje ribički klubovi, zbog koga? Zbog budali! Oni koji se brinu da ribički klubovi ostanu na životu i da se ne zatre još to malo društvenog života koji funkcionera mimo beskrajni kavi i čavrljanja o ničemu, sve su to budale i šupelaki.

Baš smo ovo soboto kitili bora v našem ribičkom domu (čitaj: okitili smo saki sebe z dva promila). Malo sem gledel društvo koje se tam skupilo: Mlađo, Mađo, Štefo (Mrč), Ludva, Lipi, Gnjida, Raca, Foka, Micko, Babs, Prga, Burso, Igor, Vendi, Zlatko, Damir i ne da mi se više nabrajati, jebote se same budale i šupelaki. Si oni bez ikakvog povoda, prihoda ili bilo kakve materijalne dobiti troše svoje vreme i nofce na nekaj, dok se z vuna poglene, kaj ne postoji. A kaj si drugo ak trošiš vreme i nofce na nekaj čega nema neg mulec.

Nešče što nejde na takve fešte mogel bi baš tak razmišlati kak sem v ovim retkima prije napisal. Nešče bi mort i nakon kaj je bil na takvi fešti isto tak mislil. No istina je nekaj drugo. Moje je mišlenje da bi ribičke fešte trebalo deti pod UNESCO-vo zaštito nematerijalnih dobara, jel takov mikrokozmos nigde ne postoji. Jel dok primerice Zdenac viče Mlađoju i Igoru, koji so kakti ribočuvari, da oni morejo jedino prijeti svoje pimpeke dok ido scat, je događaj puniji života nego tristosedemdestšest kavi i razgovorčića koji vode oni koji misle da se v ribičkim domovima okuplaju seljačine i budale.

Te su budale same sebi zgradile ribičkoga doma i da si nišče neje isplatil niti lipo dnevnice ili naknade. Te budale napravile su si Ribičkoga doma kaj ne morajo iti na kave, na pretakanja šupleg v prazno i da ne moraju poslušati nekog koji se žali da mu  v stanu nema dovoljno dnevnog svetla i da je blagajnica v Kauflandu baš nekak bezobrazno rekla: Doviđenja. Mi smo si zato napravili doma kaj ne smetamo belom svetu koji se bavi z važnim stvarima, a napravili smo ga kraj vode vun sega da nišče ne mora čuti naše budalaštine i gluposti, da nišče ne mora čuti kak se Raca kesi i Lipi popeva.

Mi ne bi šteli da zagađujemo zrak normalnomu svetu jer smo ipak budale i mulci. Zato se ovim putem, uz to kaj sam primitivac, javno određujem kak budala i molim one koji nejdejo v ribičke dome da mi se obračaju s titulom „primitivna budala“.

Isto tak, onima koji smatraju da je ribička pijanka v domu seljačija želim da popiju čim više kavi, čim dale od ribičkoga doma, a baš sima, no onima koji slave, želim Sretan Božić, a baš stvarno sima sve najbolje u novoj godini.     

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

  • Pročitaj sljedeće...

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI