Uz to kaj sam primitivac, javno se određujem i kak budala

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Znate zakaj postoje ribički klubovi, zbog koga? Zbog budali! Oni koji se brinu da ribički klubovi ostanu na životu i da se ne zatre još to malo društvenog života koji funkcionera mimo beskrajni kavi i čavrljanja o ničemu, sve su to budale i šupelaki.

Baš smo ovo soboto kitili bora v našem ribičkom domu (čitaj: okitili smo saki sebe z dva promila). Malo sem gledel društvo koje se tam skupilo: Mlađo, Mađo, Štefo (Mrč), Ludva, Lipi, Gnjida, Raca, Foka, Micko, Babs, Prga, Burso, Igor, Vendi, Zlatko, Damir i ne da mi se više nabrajati, jebote se same budale i šupelaki. Si oni bez ikakvog povoda, prihoda ili bilo kakve materijalne dobiti troše svoje vreme i nofce na nekaj, dok se z vuna poglene, kaj ne postoji. A kaj si drugo ak trošiš vreme i nofce na nekaj čega nema neg mulec.

Nešče što nejde na takve fešte mogel bi baš tak razmišlati kak sem v ovim retkima prije napisal. Nešče bi mort i nakon kaj je bil na takvi fešti isto tak mislil. No istina je nekaj drugo. Moje je mišlenje da bi ribičke fešte trebalo deti pod UNESCO-vo zaštito nematerijalnih dobara, jel takov mikrokozmos nigde ne postoji. Jel dok primerice Zdenac viče Mlađoju i Igoru, koji so kakti ribočuvari, da oni morejo jedino prijeti svoje pimpeke dok ido scat, je događaj puniji života nego tristosedemdestšest kavi i razgovorčića koji vode oni koji misle da se v ribičkim domovima okuplaju seljačine i budale.

Te su budale same sebi zgradile ribičkoga doma i da si nišče neje isplatil niti lipo dnevnice ili naknade. Te budale napravile su si Ribičkoga doma kaj ne morajo iti na kave, na pretakanja šupleg v prazno i da ne moraju poslušati nekog koji se žali da mu  v stanu nema dovoljno dnevnog svetla i da je blagajnica v Kauflandu baš nekak bezobrazno rekla: Doviđenja. Mi smo si zato napravili doma kaj ne smetamo belom svetu koji se bavi z važnim stvarima, a napravili smo ga kraj vode vun sega da nišče ne mora čuti naše budalaštine i gluposti, da nišče ne mora čuti kak se Raca kesi i Lipi popeva.

Mi ne bi šteli da zagađujemo zrak normalnomu svetu jer smo ipak budale i mulci. Zato se ovim putem, uz to kaj sam primitivac, javno određujem kak budala i molim one koji nejdejo v ribičke dome da mi se obračaju s titulom „primitivna budala“.

Isto tak, onima koji smatraju da je ribička pijanka v domu seljačija želim da popiju čim više kavi, čim dale od ribičkoga doma, a baš sima, no onima koji slave, želim Sretan Božić, a baš stvarno sima sve najbolje u novoj godini.     

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI