Uz utvrdu Stari grad: Od idućeg mjeseca počinje škola jahanja

Podravski list profile
Članovi kluba trenutno sudjeluju na edukacijama za dobivanje certifikata za rehabilitacijsko jahanje

Uz utvrdu Stari grad pri kraju je uređenje prostora koji će Konjički klub Đurđevački graničari koristiti za školu jahanja i rehabilitacijsko jahanje. Na molbu kluba gradska uprava krenula je u uređenje potrebnog manježa, a nakon postavljanja ograde navozit će se potreban pijesak te će biti postavljena i rasvjeta kako bi se prostor mogao koristiti i u večernjim satima. Cilj kluba je intenzivirati turističku ponudu baziranu na jahanju i vožnju fijakerom te provoditi školu jahanja u novom prostoru s odgovarajućim uvjetima za rad.

– Svi radovi na uređenju manježa bit će gotovi do Đurđeva pa od svibnja krećemo s provođenjem škole jahanja na novom prostoru uz utvrdu Stari grad – kaže Luka Karlovčan, predsjednik Konjičkog kluba Đurđevački graničari.

Članovi kluba trenutno sudjeluju na edukacijama za dobivanje certifikata za rehabilitacijsko jahanje, a plan je da se terapijske aktivnosti počnu provoditi od lipnja. – U rehabilitacijsko jahanje u početku će biti uključeni članovi Udruge osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji Mali princ, a ako će biti slobodnih termina, terapijske aktivnosti bit će u ponudi i za ostale zainteresirane građane – zaključio je Luka Karlovčan.

FOTO Đuro Grčić

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti