UZALUD VAM TRUD Vlada uklonila zadnju prepreku, počinje gradnja Friščićeve elektrane

Uprava Podravke uzalud je upozoravala da bi dim iz elektrane mogao negativno utjecati na njihove tvornice dječje hrane i lijekova


Autor: podravski.hr — 16.01.2013. / 15:50 Aktualno

ZAGREB, KOPRIVNICA – Prva sjednica Vladine koordinacije za poboljšanje poslovne klime i privatnih investicija rezultirala je rješenjem problema za njemačku tvrtku E-two-energy koja će kod Koprivnice, u poslovnoj zoni Koprivnički Ivanec, graditi elektranu na biomasu vrijednu blizu pola milijarde kuna.
Potaknuti njihovim problemima, u Vladinoj koordinaciji odlučili su jučer da Hrvatske šume do kraja mjeseca opet moraju raspisati javni natječaj za nabavu drvne sječke iz koje će se u elektrani dobivati struja. E-two-energy ishodio je sve papire za gradnju i sada još samo treba osigurati dovoljno sirovine. Kako stoje stvari, gradnja elektrane s velikim dimnjakom kod Podravkinih tvornica dječje hrane i lijekova mogla bi početi na proljeće.
Uprava Podravke uzalud je upozoravala da bi dim iz elektrane mogao negativno utjecati na njihove pogone na Danici. S obzirom da gradnju ‘Friščićeve elektrane’ (nazvane tako jer ju je snažno gurao bivši šef HSS-a koji živi u Koprivničkom Ivancu) više ništa ne može zaustaviti, Podravku čekaju ogromna ulaganja u zračne sustave i flitre u tvornicama koje će morati biti gotovo hermetički izolirane od vanjskih utjecaja.