UŽAS Barica (76): Zbudila sam se i zatekla dvije ženske kak mi premeću stvari, premrla sam od straha

Barica u obiteljskoj kući živi s mužem Ivanom Šimunićem (78) koji je doživio moždani udar i ostao nepokretan


Autor: podravski.hr — 14.03.2018. / 9:06 Aktualno

Barica Šimunić: Prevarantice su me već ranije olakšale za tisuću kuna

Barica Šimunić (76) iz križevačkog naselja Špiranec probudila se kao i svakog drugog dana. Bilo je oko 10 sati ujutro kad je izašla iz obiteljske kuće na dvorište pogledati jesu li smetlari ispraznili kantu.
– Sjela sam u kuhinju, al’ mi se činilo kak’ da sam vidla neke sjene po hodniku pa sam otvorila vrata kuhinje, a pred menom se stvorila nepoznata ženska, ostala sam šokirana, ne znam ni kaj sam joj rekla – prepričava nam Barica prvi dojam neugodne situacije u kojoj su se dvije žene zatekle u njenoj obiteljskoj kući u pokušaju krađe.
– Ova jedna stoji pred menom, a odjednom se druga ženska stvorila iz spavaće sobe, skoro sam premrla, sećam se jedino da sam posegnula za ključem ulaznih vrata i htela zaključat da nemreju pobeć, al u tom času su me tak gurnule da sam opala na stol u kuhinji – kaže Barica.
Srećom, nije ozlijeđena, no morala je uzeti tablete za smirenje od šoka koji je doživjela. Baričina susjeda koja živi preko puta, a nije se htjela imenovati, sa svog je prozora vidjela drske žene kako hodaju prema kući Šimunićevih.
– Bila sam na prozoru kad sam vidla dve ženske kak idu našom ulicom, bile su mi baš čudne, jedna je imala veliki ljubičasti slamnati šešir na glavi, tajice, bila je malo jača ženska, onak’ ko da se baš htela sakriti da joj se ne vidi faca. I tad mi je zazvonil telefon, zvala me rodbina iz Njemačke pa nisam dalje pratila, a kad sam sljedeći put pogledala na prozor, vidla sam policijski auto i odma sam znala da se nekaj dogodilo s tim ženskama – opisuje susjeda svoja sjećanja i dodaje kako kradljivice nisu bile same.
– Druga suseda je vidla crveni auto i vozača koji je čekal pred domom u Špirancu, mislim da su bile čakovečke registracije, a navodno ih je policija ulovila, čula sam da ih je sveukupno četiri u svemu tome – dodaje svoja saznanja.
Barica u obiteljskoj kući živi s mužem Ivanom Šimunićem (78) koji je doživio moždani udar. Ivan je nepokretan i u kolicima, a hrabra Barica brine se za njega uz pomoć dobrih susjeda. Inače, ovo je drugi slučaj ove vrste u kojoj se našao penzionerski par iz Špiranca. Naš list pisao je o prvom slučaju prije dvije godine kad su Barica i Ivan bili žrtve prevarantica koje su se predstavila kao medicinske sestre i nesretnom paru otuđile 1000 kuna iz novčanika.
– Ne znam kaj bi rekla, nisam oka sklopila cijelu noć, spavam u sobi gdje je ordinirala jedna od ženski, sve je porazbacala iz ormara kad je tražila lovu ili kaj je već mislila da bude našla – izjadala se Barica.
Sve je ipak završilo pozitivno s obzirom da je ovaj pokušaj krađe ipak završio samo na – pokušaju. Iz Policijske uprave u Koprivnici javili su kako su uhićene dvije osobe, a kriminalističko istraživanje je u tijeku. (as)
FOTO: ADMIR SINANI