UŽAS KOD ĐURĐEVCA Dimnjak planuo u gluho doba noći, sreća da je dijete (6) čulo pucketanje pa se probudilo

Peć sam naložio oko dva sata iza ponoći - tumači nam Blaž Pandur


Autor: podravski.hr — 01.03.2018. / 9:07 Aktualno

Krovište je u požaru potpuno uništeno

U poažru koji je izbio oko 4.30 sati na kući obitelji Pandur iz Kozarevca u Općini Kloštar Podravski kod Đurđevca izgorjelo je krovište i strop kata, a srećom u vatrenoj stihiji nije bilo ozlijeđenih.
Požar je uzrokovao kvar na dimnjaku peći na drva, a prije samog širenja vatre ukućane je probudilo puckatenje i miris dima čime je spriječena tragedija i još veća materijalna šteta koja je procijenjena na 150.000 kuna.
– Oko dva sata u noći naložio sam peć, a kako je obloga oko dimnjaka bila prevruća nisam se vraćao u sobu već sam ostao u dnevnom boravku da pratim što će se dogoditi. U 4.30 sati u istom trenu šestogodišnjeg unuka je probudilo pucketanje, a mene miris dima. Sin i ja pokušali smo protupožarnim aparatima ugasiti požar i pozvali smo vatrogasce – priča nam Blaž Pandur.

Blaž Pandur kaže da su u svemu imali i mnogo sreće

Đurđevački profesionalni vatrogasci, dodaje Pandur, stigli su u najkraćem mogućem roku i vrlo brzo ugasili požar. Bez obzira na veliku materijalnu štetu , ističe Pandur, najvažnije je da nitko nije stradao u požaru.
– Moramo obnoviti cijelo krovište i strop kata na kojem su do požara bili smješten sin, snaha i unuci. Sreća je i da ipak nismo ostali bez krova nad glavom jer je prizemlje ostalo netaknuto pa imamo svi gdje biti – zaključio je Blaž Pandur. (db)
FOTO: DARKO IMBRIŠA