UŽAS Kći optužena za smrt nepokretne majke: “Umrla je zbog otvorenih rana po cijelom tijelu”

Nesretna žena preminula je usljed septičkog šoka i zatajenja srca


Autor: podravski.hr — 19.02.2018. / 18:44 Crna kronika

Ilustracija (fotografija nema nikakve veze s događajem iz teksta)

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici podignulo je optužnicu protiv žene iz Koprivnice (45) koju se tereti da je dugotrajnom nebrigom uzrokovala smrt svoje majke (88). Optužena je za kaznena djela “prouzročenja smrti iz nehaja i ostavljanja u teškom položaju bliske osobe”
Ženu Državno odvjetništvo tereti da je “od sredine 2016. godine pa nadalje, u obiteljskoj kući u Koprivnici u kojoj je stanovala sa svojom majkom, a nakon što je njena majka pala i slomila desnu natkoljeničnu kost te postala nepokretna i nesposobna brinuti se o sebi, nije zatražila liječničku pomoć, olako smatrajući da neće doći do težih posljedica”.
Kći nesretne žene optužena je da “nije na odgovarajući način brinula o majčinoj higijeni, niti joj je pomagala pri promjeni položaja tijela u krevetu, pa je kod majke došlo do razvoja višestrukih teških dekubitusnih rana na prsnom košu, leđima, kuku i nogama”.
Kći je hitnu pomoć pozvala tek lani u kolovozu pa je majka odmah otpremljena Opću bolnicu u Koprivnici. No, već je bilo kasno. Preminula je istog dana uslijed septičkog šoka i akutnog zatajenja srca. (rm)
FOTO: ILUSTRACIJA