UŽAS Pijani muž išamarao bivšu suprugu, jadna žena nekoliko sati kasnije iznenada preminula! Sud ga kaznio s 2300 kuna…

Sud je "iz činjeničnog opisa djela koje se okrivljeniku stavlja na teret izostavio riječ uvrede 'kurva', i to iz razloga što okrivljenik nije priznao da je to izgovorio, bivša supruga je preminula, dok drugih svjedoka očevidaca nije bilo


Autor: podravski.hr — 24.09.2018. / 13:25 Crna kronika

Ilustracija / Jadna je žena nakon nasilja iznenada preminula

Pijani Josip (63) išamarao je oko 1 sat iza ponoći bivšu suprugu Dragicu (59) jer je “po sredini spavaće sobe stavila ormare kako ne bi mogao spavati s njom”. Istog dana, oko 14.15 sati, nesretna je žena preminula, vjerojatno usljed zatajenja srca.
Sve se dogodilo potkraj srpnja ove godine u blagovaonici njihove obiteljske kuće u Međimurju u kojoj je Josip, premda rastavljen, povremeno boravio. Zbog nasilja u obitelji Prekršajni sud ovih ga je dana kaznio s 2300 kuna. Kako galama i šamaranje bivše supruge očito nije bilo u uzročno-posljedičnoj vezi s iznenadnom smrću jadne žene, Josip je odgovarao samo prekršajno.
Bivši suprug bio je te noći pod utjecajem alkohola od 1,20 promila. Brojnim šamarima ženi je razbio naočale, a u hitnoj su joj ustanovili “površinske ozljede glave, kontuziju očne vjeđe i ogrebotinu periokularnog područja”. Nakon ispitivanja, Josip je uhićen iste noći oko 3.10 sati jer se policija bojala “da će ponoviti istovrsni prekršaj”.
– Da, bio sam pijan i vikao sam na svoju bivšu suprugu jer je po sredini spavaće sobe stavila ormare da ne mogu tamo spavati. Vikao sam joj i ‘zakaj imaš prijatelja, idi njemu doma, djeca te doma ne podnose’, ali nisam joj rekao da je kurva. Istina je i da sam je više puta ošamario, pa je moguće da su joj se naočale razbile. Žalim zbog toga, ali ona je mene prva provocirala riječima da nisam dao nikakve novce djeci i slično – ispričao je Josip.
Sud je “iz činjeničnog opisa djela koje se okrivljeniku stavlja na teret izostavio riječ uvrede ‘kurva’, i to iz razloga što okrivljenik nije priznao da je to izgovorio, bivša supruga je preminula, dok drugih svjedoka očevidaca nije bilo”. (rm)

FOTO: ILUSTRACIJA