Užas u Đurđevcu: Prestravljena žena kroz prozor pobjegla od muža koji ju je mlatio

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Muškarac (60) iz okolice Đurđevca mora na osam mjeseci u zatvor i pola godine provesti na psihijatrijskom liječenju zbog grubih prijetnji, vrijeđanja i maltretiranja svoje supruge.

U večernjim satima početkom travnja nasilnik je došao do spavaće sobe u kojoj mu se nalazila supruga. Vikao joj je “ubit ću te, daj mi rastavu braka, oću se ženiti”. Nakon što je uplašena žena primila vrata kako nasilni suprug ne bi ušao u sobu, on je svom snagom gurnuo vrata i srušio je na pod. Tu nije bio kraj nasilju. Kada je nesretnica pala, suprug ju je još jednom udario u glavu. Iz sobe ga je odvukao sin koji je stao u obranu majke.

Nasilnik se nije smirivao, prijetio joj je da će je pretući, a od straha je pobjegla kroz prozor. U đurđevačkoj policijskoj postaji i tijekom ispitivanja kod koprivnički tužitelja 60-godišnjak poricao je prijetnje smrću, a pravdao se i za ostale optužbe s kojima je bio suočen. Rekao je kako je te večeri popio dvije čaše vina, a da je u dvorištu bila živa muzika upriličena za snahin rođendan.

– Htio sam je pitati gdje je bila i ništa drugo, a ona je zatvorila vrata. Stavio sam ruku na vrata, stara su i kit se raspao. Nisam je udario, ona je mene pendrekom po glavi i nogama i pozvala je sina koji me odvukao u kuhinju. Pobjegla je kroz prozor i bojala se da ću je udariti, a prije nego što je pobjegla, razbio sam staklo na vratima. Nisam namjerno, stavio sam ruku na vrata da ih ne može zatvoriti i staklo je popucalo – rekao je osuđeni muškarac. Napadnuta supruga otkrila je kakav je užas proživljavala te noći.

– Živimo u kući svaki za sebe. Kada sam stigla kući, odmah sam se zaključala u sobu jer mi ne da mira, često me napada kada popije, ali i dok je trijezan. Vrata sam podbočila stolićem, a on ih je srušio i prijetio da će me ubiti. Nakon toga skočila sam kroz prozor i otišla kćeri, a policiji sam sve prijavila sljedećeg dana kada sam se vratila po naočale, a on mi ponovno prijetio da će me ubiti – rekla je sutkinji Lidiji Vuljak tijekom suđenja na koprivničkom Općinskom sudu napadnuta žena. Kako bi donijela zakonitu presudu, sutkinja Vuljak saslušala je i psihijatrijsku vještakinju koja je potvrdila kako je 60-godišnji zlostavljač ima težih duševnih smetnji zbog kojih je predlagala sutkinji mjeru psihijatrijskog liječenja.

– Okrivljenik je osoba ispodprosječnih intelektualnih sposobnosti, osoba s odstupanjem na emocionalnom planu ličnosti, osoba kod koje dolazi do izražaja emocionalna nezrelost u odnosu na kronološku dob i nedostatna razina odgovornosti. Sve navedene okolnosti su trajne naravi, a prati ih kronični alkoholizam. One se mogu definirati kao teže duševne smetnje. S obzirom na to da je okrivljenik u vrijeme događaja bio u teže pijanom stanju, a uz ranije navedene psihičke slabosti koje su kod okrivljenika prisutne, njegove sposobnosti da shvati značaj djela bile su oslabljene, a mogućnosti da kontrolira i svojom voljom vlada svojim postupcima bile su značajno oštećene – rekla je dr. Štefica Deuš, stalna sudska vještakinja i zaključila da je okrivljeni 60-godišnjak u vrijeme počinjenja kaznenog djela bio bitno smanjeno ubrojiv.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI