Užas u Podravini: Čekićem lovio suprugu po dvoru… ‘Ubil te bum!’

Općinski sud u Virovitici potvrdio je optužnicu protiv 65-godišnjaka iz Pitomače koji je optužnicom Općinskog državnog odvjetništva okrivljen da je prijetio supruzi.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Kako nam je rekao Saša Kovačević, glasnogovornik virovitičkog tužiteljstva, optužnicom koju su podignuli, 65-godišnjak se tereti da je 9. prosinca prošle godine, na dvorištu obiteljske kuće, grubo prijetio supruzi.

U ruci je, kako je otkriveno optužnicom, držao čekić, njime zamahnuo prema supruzi i zaprijetio joj: “Ubil te bum, nisi ti gazda kuće”.

Supruga je od 65-godišnjeg zlotvora nakon toga pobjegla iz dvorišta, no nasilnik je krenuo za njom i vikao: “Ubil te bum, odi u dvorište”. Na kraju je ovaj tužni obiteljski sukob morala rješavati pitomačka policija čiji su službenici priveli nasilnika i po prijavi supruge kazneno ga prijavili.

Prijavu su nakon izvida istražili tužitelji Općinskog državnog odvjetništva u Virovitici koji su podignuli optužnicu. Nakon potvrđivanja optužnice, slučajem će se baviti Općinski sud. Prema kaznenom zakonu optužen je za teži oblik kaznenog djela prijetnje po kojemu može biti osuđen od šest mjeseci pa do pet godina zatvora. Prilikom potvrđivanja optužnice vijeće Općinskog suda izdvojilo je iz kaznenog spisa službene zabilješke policijskih službenika koje su sačinili tijekom izvida nakon počinjenog kaznenog djela.

– Na sjednici optužnog vijeća zaključeno je da se u spisu nalaze dokazi, u naravi zabilješke o obavijestima koje su djelatnici policije dali građanima, koje je valjalo izdvojiti jer se na njima ne može zasnovati presuda u kaznenom postupku – objašnjeno je u rješenju Općinskog suda. Nakon potvrđivanja optužnice te su zabilješke dostavljene Istražnom centru Županijskog suda u Bjelovaru gdje će biti pohranjene.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI