PRESTRAŠNO Ženu pretukao i zatočio pa pozvao ljubavnicu da prespava kod njega. Sud je ovako presudio…

Psovao mi je mater, govorio mi da sam kurva, a u međuvremenu je nazvao svoju ljubavnicu i rekao da može doći spavati kod njega - potresno je posvjedočila supruga


Autor: podravski.hr — 08.11.2017. / 12:29 Crna kronika

Ilustracija / Tukao i zatočio ženu

Pravi obiteljski užas odvijao se početkom svibnja u okolici Koprivnice. Muškarac (56) izmaltretirao je i pretukao svoju suprugu, na sat i pol ju je zatočio u kući, a da stvar bude gora, tijekom divljanja kući si je pozvao ljubavnicu da prespava kod njega.
Događalo se to u poslijepodnevnim satima, a sve je počelo kada je nesretna žena ojađena lošim brakom došla kući s kutijama kako bi spremila stvari za selidbu. Tada je pretrpjela pravi pakao. Suprug ju je najprije počeo vrijeđati vičući joj da je kurva. Uhvatio ju je zatim za kosu i udario šakom u glavu, a nesretna je žena od siline udarca pala na tlo.
No, nasilniku nije bilo dovoljno. Nastavio ju je ponižavati i gaziti. Kada je htjela pozvati pomoć, uzeo joj je mobitel i razbio ga. Uspjela je prije toga dozvati svoju buduću snahu koja je pozvala policiju. Slučajem se nedavno bavio koprivnički prekršajni sud, a sutkinja Đurđica Kenđelić nasilnika je kaznila uvjetnim zatvorom. Do sada naime nije bio kažnjavan, a u obrazloženju uvjetne kazne sutkinja je zaključila kako je takva sankcija teži oblik kažnjavanja.
Napadnuta i ponižena žena na sudu je dramatično posvjedočila o užasu koji je pretrpjela tog dana. Svoj trogodišnji brak opisala je vrlo lošim te da ju je suprug nekoliko puta tjerao od kuće. Tog je dana, kazala je sutkinji, stigla kući s kutijama da će se odseliti.
– Tada me počeo tući, primio me za kosu i bacio na pod – kazala je i dodala:
– Stao mi je nogom na prsa, pljunuo na lice i udario šakom u glavu. Gutio me je, a ja sam cijelo vrijeme zapomagala i zvala u pomoć. Kada sam se podigla i htjela otvoriti prozor da se bacim van, nekako sam uspjela uzeti mobitel i nazvati buduću snahu, a on ga je uzeo i bacio na pod. Psovao mi je mater, govorio mi da sam kurva, a u međuvremenu je nazvao svoju ljubavnicu i rekao da može doći spavati kod njega – potresno je posvjedočila supruga i dodala kako joj je suprug zaključao vrata i prijetio da se nikada neće odseliti.
S obzirom na sve pretrpljeno, napadnuta je žena kazala da je potražila pomoć psihijatra. Doživjela je strašnu traumu jer je sat i pol vremena bila zatočena u kući. Dvaput ju je prije toga pokušao napasti kada su radili u šumi, kazala je sutkinji. Njezina buduća snaha, koja je svjedočila na sudu, rekla je kako ju je svekrva nazvala i vrištala na mobitel. Zvala je upomoć i vikala ‘nemoj me biti’. Pozvala je policiju i kada je došla, vidjela je svekrvu prljavu, vidjelo se, kako je rekla, da je vučena po podu i da ima modricu kod obrve na sljepoočnici.
Sutkinja Đurđica Kenđelić tijekom dokaznog postupka pregledala je liječničku dokumentaciju i fotografije ozljeda pretučene žene, a optuženi nasilnik samo je djelomično priznao krivnju. Rekao je da je tog dana došlo do svađe i priznao je kako je ošamario suprugu i mobitel bacio iza kutne garniture. Rekao je kako je supruga pala kada se sagnula i glavom udarila u usisavač. Nije priznao ostale navode policijske optužnice.
Porekao je da ju je vukao za kosu i gazio zato što se ona nalazila iza kutne garniture i vikala upomoć te da nije mogao do nje. Na kraju je kazao da više ne živi sa suprugom i da ne zna je li ona pokrenula rastavu braka ili ne. Napadnuta je žena rekla da se nakon toga odselila od nasilnog supruga i potvrdila da je pokrenula brakorazvodni postupak. (ke)
FOTO: ARHIVA