NAŠA EKIPA JEDINA NA MJESTU NESREĆE Oca troje djece slučajno usmrtio kolega lovac (VIDEO/FOTO)

Da stvar bude strašnija, a tragedija teško zamisliva – dogodilo se da je u tom času pokraj Tomislava stajao njegov otac, također iskusan lovac


Autor: podravski.hr — 30.10.2017. / 18:39 Crna kronika

Prizor blizu mjesta strašne nesreće - varaždinska krim-policija obavljala je izvide

Troje malene djece ostalo je bez oca u strašnoj tragediji u nedjelju u šumi na području Maloga Kalnika. Nesretnim slučajem tijekom organiziranoga lova poginuo je Tomislav Car (34) iz Obreža Kalničkog.
Iskusni lovac život je izgubio u šumi iznad naselja Gornja Rijeka i susjednog Sudovca. Njegov kolega, inače lovac početnik sa samo godinu dana lovačkoga staža, nespretno je primio pušku skidajući je s ramena. Puška je opalila, a sačma je nesretnog Tomislava pogodila ravno u lice dok je hodao iza kolege.
Da stvar bude strašnija, a tragedija teško zamisliva – dogodilo se da je u tom času pokraj Tomislava stajao njegov otac, također iskusan lovac. Šok, a potom strašna bol koja razara od prizora sinova umiranja.
Tomislav je, kako nam pričaju lovci koji su se zatekli na mjestu nesreće, bio živ samo kratko od teškog ranjavanja. Preminuo je u kolima hitne pomoći. Na žalost, ozljede su bile prestrašne i lovcu se nije moglo pomoći.
Prema informacijama koje smo dobili na terenu, nesreća se zbila netom prije lovačkoga gableca. Lovnik je svim lovcima u tom trenutku napomenuo da isprazne puške. Lovac početnik svoju je pušku ulovio za remen i puška je odjednom opalila. Pogodila je Tomislava koji je bio udaljen tek nekoliko koraka iza njega.
– Iz neposredne blizine je Tomislavu sačma doletjela u lice i tu se nije moglo ništa učiniti – rekao nam je jedan od lovaca.
Inače, T. Car i drugi njegovi kolege bili su u lovu u sklopu Lovačkog društva Lještarka Mali Kalnik. Lovili su fazane i zečeve te grabrežljivce zbog čega su koristili sačmarice.
Doznajemo da je Tomislav Car bio iskusni lovac, dok je nesretnik kome je puška opalila u lovnim vodama tek oko godinu dana. Ranjavanje koje se dogodilo bilo je izuzetno teško, međutim Tomislav je bio još živ kada je Hitna pomoć uspjela doći po njega.
Tijekom prijevoza u Opću bolnicu u Koprivnicu, navodno je izdahnuo zbog prevelikoga gubitka krvi.
Mjesto na kojem se nesretni slučaj dogodio bio je teško dostupan. Nekoliko sati nakon događaja, policija je još obavljala očevid. Kako se incident zbio na samoj granici naše i Varaždinske županije, većim dijelom na području Policijske uprave Novi Marof, detalje događaja istražili su varaždinski policajci.

No, cijelo kalničko područje, od Gornje Rijeke do samog Kalnika je u šoku, s obzirom na veliki broj poznanika i prijatelja koje je Tomislav Car imao. Iza sebe je ostavio suprugu i troje djece. Radio je u Austriji i kod svakog posjeta rodnom kraju obavezno bi se družio s lovcima ili bio u lovu. Bio je aktivan u svom društvu i cijenjeni član.
Naša reporterska ekipa u nedjelju je bila na prvoj koti blizu mjesta nesreće na kojoj su se skupljali policajci, lovci i obitelj. No, dalje se zbog očevida i policijske blokade nije moglo. Glasnogovornica varaždinske Policijske uprave Marina Kolarić otkrila je danas kako se nastavlja kriminalističko istraživanje nad lovcem (42) zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela dovođenja u opasnost života općeopasnom radnjom ili sredstvom.(go)
FOTO: NIKOLA WOLF

Policija je blokirala cestu prema mjestu gdje je nesretni lovac stradao


LINK: PODSJETNIK NA NESREĆU PRIJE ČETIRI GODINE