Uzbudljiva jesen: Održana dva šaranska druženja, na redu Spin kup

Ova je jesen vrlo aktivna u ribolovnom smislu što se tiče natjecanja i druženja u ludbreškom kraju. Zadnjeg vikenda listopada održano je zadnje šaransko natjecanje u ovoj sezoni na jezeru Lešče-C&R. Tamo je ukupno ulovljeno 95,17 kilograma šarana i amura. Riba nije najbolje uzimala te je ukupno ulovljeno samo 25 riba, od toga 22 šarana i tri amura. Najbolja ekipa bila je CT Beli kipi sa 60,435 kilograma na prvom mjestu, slijede CT Trdkiii s 22,05 ulovljenih  kilograma i CT Raptor s 12,71 kilograma. Najveću i najmanju ribu ulovila je ekipa CT Beli kipi i to šarane od 7,97 i 3,03 kilograma. Tjedan dana kasnije  održan je Boila Show Jezero Otok u Ludbregu.

–  Osam ekipa pokušalo je nadmudriti najstarije šarane i amure koji nisu bili previše zainteresirani za naše bobice. Ipak je iskusna ekipa uspjela nadmudriti neke šarane, dok su amuri, s obzirom na godišnje doba i hladnoću vode, ostali nezainteresirani – slikovito su organizatori opisali tijek događaja na Boila Show.

Kod vaganja vrijedilo je pravilo da se važu najteže ribe, a poredak je bio sljedeći: CT PAJDAŠI 25.620kg, CT KUMOVI 23.270kg, CT FILIPEO 21.670kg bila su prva trojka. Nastavak poretka: CT UVIJEK ŽEDNI 19.260kg, CT MOPS 14.460kg, CT ŠKRGA 13.320kg, CT ZOO RIBOLOV 6.420kg, CT ALIBI 0 kg. No, tu ne staju uzbuđenja jer je za 28. studenog predviđen  2021. Spin kup Jezero Otok. Dakle, ribolovci se prebacuju na ribolov grabežljivaca, kao glavnu zimsku disciplinu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI