UZEO NOVAC I OTIŠAO U AUSTRIJU Brat tužio brata jer mu ne želi vratiti 10.000 eura, ali sud ga ne može naći

Prema nepravomoćnoj presudi, nalaže se Matku, "sada nepoznata boravišta", da tužitelju Ivici isplati novčani iznos od 76.600 kuna plus kamate


Autor: podravski.hr — 01.01.2018. / 19:14 Aktualno

Ilustracija / Palača pravde u Koprivnici

Neobičan slučaj obiteljskih trzavica i svađa koje su završile na sudu. Ovih je dana koprivnički Općinski sud odlučivao o sporu u kojem je brat Ivica rođenog brata Matka, obojica su s đurđevačkog područja, tužio jer mu nije vratio 10.000 eura pozajmice. Da stvar bude gora, bratu Matku u Austriji se zagubio svaki trag, pa je nedostupan pravosuđu i nije sudjelovao na sudskim ročištima.
No, Općinski sud u Koprivnici presudio je i bez njega. Prema nepravomoćnoj presudi, nalaže se Matku, “sada nepoznata boravišta”, da tužitelju Ivici isplati novčani iznos od 76.600 kuna plus zakonske zatezne kamate od 1. siječnja 2015. godine. Postane li presuda pravomoćna, Matko će morati vratiti više od 80.000 kuna.
Sud navodi kako Matko trenutačno radi u Austriji i povremeno dolazi u Hrvatsku. No, njegovo točno boravište nije poznato.
Ogorčeni brat Ivica tijekom suđenja objasnio je kako mu je doista posudio 10.000 eura, a sadržaj potvrde o pozajmici osobno je, kaže, pisao i potpisao Matko. Rukom je na komadu papira, tako, napisano je sljedeće: “Ja, Matko (s upisanom adresom u Austriji) izjavljujem da sam dana 18. kolovoza 2013. g. posudio 10.000 eura od brata Ivice. Zadnji dan povrata duga je 31. prosinca 2014. godine”. Izjava je i potpisana.
Tijekom ročišta saslušan je i svjedok Pero, koji je u rodbinskim odnosima s braćom. On je potvrdio Ivičine navode o pozajmici. Pozajmica se, kaže, dogodila sredinom ljeta, a u društvu za stolom u ugostiteljskom objektu, osim njih, sjedile su još dvije osobe.
Kako se Matko nije pojavljivao na sudskim ročištima, nije poznato kako bi objasnio to da rođenom bratu nije vratio novac, niti mu se želi javiti. (rm)
FOTO: ILUSTRACIJA