Uzeo sam omiljenu varalicu, bacio u Dravu i za nekoliko trenutaka borba je krenula

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Mnogo je načina da se ulovi som, ali da se uputite na ribolov baš s namjerom da ulovite soma, posebice većeg, i zaista to ostvarite, potrebno je mnogo znanja.

Upravo je to pošlo za rukom Ivici Jurišiću iz Đelekovca. Ivica je dugogodišnji ribič i zaljubljenik u Dravu, a jedna od najomiljenijih aktivnosti u prirodi mu je ribolov na soma. U svojoj dosadašnjoj ribolovnoj karijeri imao dosta uspjeha. Jedan od njih je i som koji je nedavno ulovio na Dravi nedaleko od Đelekovca, a težio je 19,8 kilograma.

Ivica Jurišić i som od 20 kilograma

– Taj dan išao sam uloviti soma i sve je bilo podređeno tome. Uzeo sam odgovarajući pribor, svoju omiljenu varalicu, Monarch Dok Vida, i dogodilo se upravo ono čemu sam se nadao, izvadio sam soma kapitalca – objasnio je Ivica Juršić i dodao da je ovog soma ulovio isti datum kao i prošle godine, kada je iz Drave izvadio još većeg kapitalca, soma od 41 kilograma.

– Borba između ribe i mene trajala je 20 minuta. Kada je som popustio, mogu reći da sam i ja već bio umoran. Bilo je to pravo ribičko iskustvo i baš zbog ovakvih stvari volim ribolov na somove – rekao je Ivica Jurišić.

Budimir Šajinović

Nedaleko od Đelekovca u Donjoj Dubravi soma je ulovio i Budimir Šajinović. Radi se o manjem somu koji je ulovljen na glistu, ali i u ovom slučaju trebalo je mnogo znanja i spretnosti jer se radilo o slabijem priboru. Ovo je dokaz da je soma moguće uloviti na razne načine jer napada razne mamce i nikoga se ne boji. No, samo pravi znalci mogu nanjušiti gdje se nalazi som kapitalac i na koji ga način uloviti i izvući van.

Ivičin kapitalac

FOTO Privatan album

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Održan Carp Masters cup 2020

Prošlog vikenda na jezeru Autoput II popularnom ZERP-u, nedaleko Koprivnice, održan je Carp Masters cup 2020. Tamo se je natjecalo 12 ponajboljih šaranskih ekipa iz

  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

  • Pročitaj sljedeće...

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI