Uzimao kapare, ali automobile i robu nikad nije dostavio

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici, nakon provedene istrage, podiglo je pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (51) i trgovačkog društva zbog počinjenja kaznenih djela prijevare u gospodarskom poslovanju, prijevare i krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Optužnicom ga se tereti da je od srpnja 2019. do svibnja 2020. godine u više mjesta na području Koprivničko-križevačke županije te u Rijeci i Zaboku, kao direktor okrivljenog trgovačkog društva iz Đurđevca ili nastupajući u vlastito ime, lažno prikazao petorici oštećenika da će im prodati motorna vozila i druge pokretnine te da mu za to trebaju unaprijed platiti određeni iznos ili punu cijenu, iako im uopće nije namjeravao ništa isporučiti, kao i da im je izdao lažne račune za robu. Oštećenici su mu povjerovali i predali tražene iznose novca odnosno više od 100.000,00 kuna koje je on zadržao za sebe ili društvo, ali oštećenicima ništa nije isporučio.

foto: Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI