VIDEO/FOTO Prosvjed protiv preskupog goriva, policija popisala ‘kolovođe’ koje čeka 300 kn kazne

Policija je najavila kako će prekršajno kažnjavati sve vozače koji budu blokirali nesmetan protok vozila


Autor: podravski.hr — 20.06.2018. / 15:36 Aktualno

Policija s prosvjednicima na križanju Varaždinske i Zagrebačke u Koprivnici

16:25 – Rezime današnjih prosvjeda i blokada prometnica bit će šest prekršajnih prijava protiv onih koji su vozilima posve zaustavili promet u Koprivnici. Glavna akcija odigrala se na frekventnom križanju kod podvožnjaka u Koprivnici. U drugim dijelovima Podravine i Prigorja nisu zabilježeni veći zastoji.
16:13 – Promet se u Koprivnici polako normalizira, nema više većih kolona i čekanja na semaforima na ulazu u gradu kod Podravke, javljaju nam čitatelji s terena.
16:03 – Kako nam dojavljuju s terena, čini se da u Križevcima, Ludbregu i Đurđevcu nije bilo većih prosvjeda i potpunih blokada prometnica.
16:01 – U jednom je trenutku došlo do naguravanja jer je jedan vozač izletio iz automobila i napao prosvjednika. Prije toga, jedan je vozač sa zdravstvenim tegobama pokušao obići barikade, pa je došlo do gužve.
15:56 – Policija je opet normalizirala promet kod podvožnjaka, ali odvija se prilično otežano zbog kolona sa svih strana. Druge ceste su prohodne u cijeloj županiji.
Policija je popisala četvoricu vozača koji su svojim automobilima blokirali sve prilaze rotoru kod Podravke. Očekuje ih mandatna kazna od 300 kuna.
15:54 – Policija intervenira na križanju Varaždinske i Zagrebačke ulice u Koprivnici, na kojem su prosvjednici automobilima ‘zasjeli’ na pješački prijelaz.
15:50 – Promet kod podvožnjaka opet je uspostavljen. Prosvjednici su policiji morali dati osobne podatke.
15:45 – Policija je stigla na križanje kod podvožnjaka. Sve ceste su blokirane!
15:36 – Potpuno je zatvoren promet ispod podvožnjaka kod Podravke! I na još nekoliko mjesta u Koprivnici stvaraju se kolone vozila.

Od 15.30 sati u cijeloj državi počinje prosvjed protiv visokih cijena goriva. Na našem portalu i Facebook stranici Podravski list pratite uživo kakva je situacija na cestama diljem Podravine i Prigorja.
Policija je najavila kako će prekršajno kažnjavati sve vozače koji budu blokirali nesmetan protok vozila.
Dragi čitatelji, šaljite fotografije s terena i javite kakva je situacija kod vas.

Čitateljica nam je poslala fotografiju ulaska u koprivnički podvožnjak

Izvještavaju: Nikola Wolf, Dubravko Vutuc, Karlo Eisenbeisser, Dinko Borozan, Tomislav Belušić