VIDEO / FOTO Koprivnica svečano proslavila 661. rođendan, Vanna otpjevala hrvatsku himnu

Vanna je, inače, jedna od današnjih dobitnica najviših gradskih priznanja, i to za sveukupan doprinos u promicanju glazbene umjetnosti u Hrvatskoj i Koprivnici


Autor: podravski.hr — 03.11.2017. / 11:48 Aktualno

Vanna stiže na svečanu sjednicu

Koprivnica je u petak proslavila 661. rođendan. Svečana sjednica Gradskog vijeća održala se u dvorani Domoljuba u kojoj je prije početka ceremonije poznata hrvatska pjevačica Ivana Vrdoljak Vanna, rođena Koprivničanka, otpjevala državnu himnu i oduševila prepunu dvoranu.

Vanna je, inače, jedna od današnjih dobitnica najviših gradskih priznanja, i to za sveukupan doprinos u promicanju glazbene umjetnosti u Hrvatskoj i Koprivnici.
Počasnom građankom proglašena je povjesničarka prof. dr. sc. Mira Kolar Dimitrijević, a nagrada za životno djelo uručena je prosvjetnoj djelatnici Ružici Špoljar.
Osim Vanne, Medalje grada Koprivnice za iznimne zasluge dobili su dr. med. Dražen Sačer, vrtićka teta Gordana Škundrić i Belupov menadžer Stanislav Biondić. Medalje za humanost i više od stotinu darivanja krvi otišle su u ruke Đure Hrenića, Andrije Krčme, Josipa Hudja, Josipa Kovača, Marijana Bodka, Zdravka Jakupića i Mirjane Šaš.
Plakete Grada dobili su Društvo žena Reka, Liga protiv raka Koprivničko-križevačke županije i vlasnik pizzerije Kalimero Zoran Pehnec.
Kao izaslanik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića stigao je naš župan Darko Koren.
– Izaslanik sam predsjednika Vlade, što god to značilo. Ne mogu puno u ime Vlade obećati. Ne možemo biti licemjerni i reći da je suradnja Koprivnice i Županije idealna, ali možemo pružiti ruku suradnje i to popraviti – naglasio je Koren.
Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić podsjetio je na mnoge projekte koji su ostvareni u zadnjih godinu dana te najavio nove.
– Gospodarska snaga i razvojna komponenta velikih tvrtki i malih obrtnika daje nam stabilnost koja nam je omogućila da kreditnu zaduženost Grada smanjimo na nikad manju mjeru u novijoj povijesti Koprivnice – pohvalio se gradonačelnik.
Na svečanoj sjednici govorili su i saborski zastupnici, gradonačelnik Samobora i šef HSS-a Krešo Beljak te krapinsko-zagorski župan Željko Kolar. Među ostalim uzvanicima, tu su saborski zastupnici Mirando Mrsić, Siniša Hajdaš Dončić, Anka Mrak Taritaš, Branko Hrg, Mladen Mađer, Damir Felak, a stigao je i general Mladen Markač, počasni građanin Koprivnice.
Podravka je na svečanu sjednicu poslala najjače ‘snage’ – predsjednika uprave Marina Pucara te članove Ljiljanu Šapina i Davora Doku, inače glavnog financijaša kompanije.Izvještavaju: Nikola Wolf, Goran Obran, Sonja Markić