Valent: Da su takva ulegnuća na goričkim putovima, već bi ih davno sanirali

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ulegnuća na cesti u Ulici Miroslava Krleže u Đurđevcu znatno ugrožavaju sigurnost vozača, a prvenstveno biciklista. Ta dionica koristi se kao obilazni smjer za kamionski promet pa je zbog njihova tereta na pet mjesta uz samu bankinu došlo do “propadanja” asfalta koji je na tim dijelovima znatno niži pa su vozači prisiljeni zaobilaziti te prepreke, što stvara probleme prilikom mimoilaženja. Ulegnuća su posebno opasna za bicikliste jer ako ih ne zaobiđu, mogli bi izgubiti ravnotežu i pasti.

– Svakog dana tom dionicom biciklom prolazim minimalno dvaput i moram dobro paziti kako me auto ne bi “pokupio” kad zaobilazim ulegnuća. Asfalt uz bankinu na pojedinim je dijelovima niži za nekoliko centimetara pa je nama starijim građanima to velika prepreka koju jedino možemo zaobići – žali se Valent Vranko.

Sigurnost biciklista na toj dionici, dodaje Valent, sad je posebno ugrožena jer se ta cesta trenutno koristi kao obilazni pravac za sva vozila zbog izgradnje kružnog toka na raskrižju Gupčeve, Radićeve i Grkinske ulice.

– Sad je tu pojačan promet, no sve je više i neodgovornih vozača koji uopće ne obraćaju pozornost na bicikliste. Tu bi policija trebala više nadzirati promet, a i gradska uprava dobro je upoznata s ulegnućima na cesti pa je žalosno da ništa nije učinjeno kako bi se sanirala i zajamčila potrebna sigurnost – kaže Valent Vranko.

Sanacija ulegnuća, ističe Valent, ne zahtijeva prevelika ulaganja, no očito se ništa neće riješiti sve dok se ne dogodi prometna nesreća.

– Da su takva ulegnuća na vinogradarskim putovima, sigurno bi se odmah sanirala. Žalosno je da se na gradskim cestama ne saniraju opasna oštećenja, nego se stalno ulaže u asfaltiranje vinogradarskih putova – zaključio je Valent Vranko.

FOTO Darko Imbriša

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Virovci obilježili Dječji tjedan

Društvo Naša djeca iz Virja prigodnim je aktivnostima obilježilo Dječji tjedan. Priređene su razne igre, crtanje dječjih motiva u parku u Virju te pisanje poruka

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI