Valent: Na pregled moram čekati pola godine, pa dotad bih mogao i umrijeti!

Podravski list profile

Da su preventivni pregledi ranog otkrivanja karcinoma hvalevrijedna inicijativa shvaća sve veći broj žitelja naše županije. Mnogo se o tome govori u medijima, mnogo se ulaže u promotivne materijale, a i liječnici često naglašavaju značaj takvih akcija. Među onima koji je na taj način odlučio provjeriti je li sve u redu s njegovim zdravljem je i Valent Drugčević iz Križevaca, koji je prošli tjedan došao naručiti se za pregled urologa, ali ostao je razočaran.

– Na red za pregled mogu doći tek u srpnju, tolika je lista čekanja. Nažalost, bolnica nema urologa pa uzima suradnike iz Varaždina i onda smo tu gdje jesmo. Ne znam mogu li toliko čekati ili ću otići u neku drugu bolnicu u blizini. Kad bih znao da je sve u redu, čekao bih, ali što ako nije. Pa za šest mjeseci mogu i umrijeti od neke bolesti. Ipak sam se naručio, ali ću još provjeriti u ostalim bolnicama mogu li me uzeti nešto ranije – rekao je Valent Drugčević.

Inače, u koprivničkoj je bolnici dvaput išao pod nož: operirao je krvne žile, začepljene arterije na obje noge. Od operacije je prošlo pet godina i nema nikakve tegobe. Zdravlje mu je, reći će, osrednje, muči ga visok tlak pa uzima lijekove, ali drugih većih problema srećom nema. 

– Moram reći i da sam prezadovoljan liječnicima i tretmanom koji imam u koprivničkoj bolnici. Nikad nisam imao nikakvih loših iskustava. Sve bi bilo savršeno da nema tih nesretnih lista čekanja – zaključio je Valent Drugčević.

FOTO Mirela Ištvanović

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti