Valjda će netko uložiti u sušaru ili malu siranu, imat će svu podršku općine

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Izgradnja poslovne hale u poduzetničkoj zoni Zdelja u Molvama u završnoj je fazi. Potrebno je još urediti prilaz i parkiralište i plan je Općine da hala, u čiju je izgradnju uloženo oko tri milijuna kuna, bude otvorena u ožujku.

Dio uredskog dijela hale i spremište koristit će Selsko komunalno društvo Molve, dok će dio koji je namijenjen za proizvodnu djelatnost iznajmiti Proizvođačka organizacija udruga mljekara Drava – Sava s kojom je sklopljen sporazum o suradnji.

– Vjerujem da će ovaj partnerski odnos biti dobar ogledni primjer kako općine i gradovi mogu zajednički s gospodarskim subjektima pokrenuti gospodarske aktivnosti i otvoriti nova radna mjesta. Želja nam je da poljoprivrednici pokrenu sušaru ili minisiranu i Općina će im pružiti svu potrebnu podršku – kaže Zdravko Ivančan, načelnik Općine Molve.

Proizvođačka organizacija, dodaje Ivančan, za sušaru ili minisiranu ima mogućnost povući novac iz fondova Europske unije i u tom dijelu Općina im je spremna pomoći. Pokretanje proizvodne djelatnosti, ističe načelnik, bio je i razlog zbog kojeg se krenulo u gradnju hale.

– Sušarom ili minisiranom poljoprivrednicima se nudi mogućnost za dodatni iskorak u proizvodnji i poslovanju njihovih gospodarstava. To bi naravno dovelo i do željenog otvaranja radnih mjesta. S druge strane, projekt izgradnje pastoralnog centra u Molvama, koji kreće u ovoj godini, doprinijet će razvoju turizma, a samim time će se stvoriti uvjeti za plasman domaćih proizvoda pa očekujemo da će proizvodni pogon u novoj hali opravdati svoju svrhu – zaključio je Zdravko Ivančan.

FOTO Đuro Grčić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Radovi na Bednjanskoj ulici

U Ludbregu su trenutno u tijeku radovi na uređenju i asfaltiranju odvojaka Bednjanske ulice. Radove izvodi tvrtka COLAS, vrijednost radova je 278 tisuća kuna, a

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI