Vandali izluđuju Koprivničance: Čupaju stupove, policiji poručuju da su “kopilad”

Vandali u koprivničkom prigradskom naselju Reka sve češće „čupaju“ reflektirajuće stupove uz cestu koja spaja Reku i Starigrad. Reflektirajući stupovi od velike su pomoći vozačima u večernjima satima pa su mještani ogorčeni na učestale ispade vandala, kao i na ruglo koje ostavljaju uz cestu.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Kristinka Mikulić, predsjednica Mjesnog odbora Reka u suradnji s mještanima pokušava stati na kraju vandalima. Prošlog tjedna vandalima su stupovi ponovno bili na meti, a „čupali“ su i prometne znakove. Čak su veći dio stupova ostavili uz most te od njih izradili natpis ACAB koji je engleska skraćenica za poruku „svi su policajci kopilad“ (all cops are bastards).   

Kristinka Mikulić

– Prije dvije godine konačno smo dočekali da se asfaltira cesta koja nas spaja sa Starigradom, a sad svako malo imamo problema s vandalima koji rade štetu. Skoro da i nema tjedna da nismo prisiljeni zvati cestare da ponovno postave reflektirajuće stupove – kaže Kristinka Mikulić.

U noći na ponedjeljak, dodaje ona, netko si je dao puno truda jer je „počupao“ sve stupove na dionici dužine oko dva kilometra. Novi ispad vandala je razlog zbog kojeg će mještani obratiti veću pozornost na cestu koja ih spaja sa Starigradom.

– Mi ćemo učestalim kontrolama u večernjim i noćnim satima pokušati otkriti tko su ti vandali i pobrinuti se da ih se kazni na odgovarajući način. Sve dok ne dobije nekakvu kaznu sigurno neće stati s „čupanjem“ stupova. Planiramo u suradnji s policijom dogovoriti da njihove ophodnje češće obilaze cestu – kaže Kristinka Mikulić.

Dodatni problem, ističe Kristinka, predstavlja i učestalo bacanje otpada u grabu uz tu cestu. I zbog toga će mještani s više pozornosti pratiti što se zbiva na dionici od Reke do Starigrada.

– Još jednom molim građane da ne bacaju otpad u grabu uz cestu jer praktički bacaju sve ono što se može besplatno predati u reciklažno dvorište – zaključila je Kristinka Mikulić.

FOTO Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI