Vanjski bazen u Koprivnici? Samo ako država za to odriješi kesu…

Podravski list profile

Kad su prije trinaest godina otvoreni koprivnički bazeni, predstavljeno je to kao prva faza oblikovanja sportsko-rekreacijskog kompleksa na Cerinama. Druga je trebao biti vanjski, otvoreni bazen, a treća različita sportska borilišta – atletska staza, teniski tereni, hipodrom, nogometno, rukometno i košarkaško igralište…

Stvar je aktualizirana 2017. godine, kada je Komunalac, koji upravlja kompleksom, javnosti predstavio projekt vanjskog bazena i „spray parka“, procijenjen na 3,7 milijuna kuna.

Radilo se o rekreacijskom bazenu površine 137 četvornih metara, malom dječjem bazenu površine 28 četvornih metara te vodenom igralištu na 154 četvorna metra s dvadesetak vodenih elemenata za najmlađe.

Odgovarajući u lipnju na vijećničko pitanje, gradonačelnik Mišel Jakšić kazao je kako taj projekt više nije aktualan.

– Trenutno smo u fazi preprojektiranja jer smo donijeli odluku da ipak idemo na malo veći obuhvat. Otvorile su nam se potencijalne mogućnosti da apliciramo za nešto novca za turizam. Najesen ćemo imati gotovu prvu fazu preprojektiranja u nešto većim gabaritima – kazao je tada gradonačelnik.

Pitali smo gradsku upravu kojoj je fazi novi projekt, tko ga radi, kada bi mogao biti gotov i kada bi gradnja vanjskog dijela kompleksa na Cerinama mogla početi.

– Investicije u gradu Koprivnici planirali smo prema prioritetima. Od najveće nam je važnosti standard naših osnovnoškolaca i vrtićaraca, gospodarstvo, kultura te na kraju rekreacija i zabava. Investicija u vanjske bazene nam je važna, osobito zato jer smo nakon provedene ankete među građanima odlučili napraviti redizajn planirane investicije kako bismo dobili dodanu vrijednost objektu Bazena Cerina u smislu proširenja turističke, a ne samo rekreativno-sportske ponude – počinje opširan odgovor koji smo dobili.

Potom su na gotovo cijeloj stranici pobrojane ovogodišnje investicije, od energetske obnove OŠ Braća Radića do uređenja Domoljuba, kao i planirana ulaganja u vrtić u Starigradu, uređenje centra grada, nova škola na Podolicama i sportska dvorana OŠ Đure Estera.

– Ako će obećanja Ministarstva turizma o poticanjima ulaganja u kontinentalni turizam biti realizirana, moguće je da ćemo u vanjske bazene krenuti i ranije, ali zasad najprije rješavamo najprioritetnije – vrtić, sportsku dvoranu, novu školu i trg – kazali su u gradskoj upravi.

Otkrili su kako će posredstvom udruge Kopriva Dom mladih od države dobiti milijun i pol kuna za uređenje zgrade i nabavu tehničke i druge opreme.

– Nadamo se da bismo sličnim putem mogli doći i do realizacije investicije u vanjske bazene i prije planiranog vremena – zaključili su u gradskoj upravi.

Koje je to „planirano vrijeme“, nije navedeno.

FOTO: Komunalac – projekt iz 2017. godine više nije aktualan

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI