Vapaj mještana za pomoć: Naše igralište opasno je za djecu i hitno treba obnovu

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Dječje igralište u đurđevačkom gradskom kvartu Ledine u katastrofalnom je stanju. Glavna sprava na igralištu je oštećena i predstavlja opasnost za mališane koji je koriste. Najoštećenija je penjalica iz koje vire čavli, a i ljuljačka i tobogan imaju oštećenja koja bi mogla dovesti do ozljeda mališana.

– Prošli put kad smo se obratili Podravskom listu obnovljena je klackalica na kojoj je kompletno drvo istrunulo i poravnat je teren na kojem je bio zapušteni pješčanik. No, glavnu spravu s penjalicom, ljuljačkom i toboganom nisu ni “taknuli” – kažu ogorčeni stanovnici kvarta Ledine.

Zbog oštećene glavne sprave, dodaju oni, prava je rijetkost vidjeti djecu da se tu igraju.

– Svaki gradski kvart ima svoje igralište pa mislimo da je red i da se naše kompletno obnovi i redovito održava. Ovako se na našem dječjem igralištu djeca jedino mogu ozlijediti, a ne uživati u igri – kažu Ledinčani.

I klupe koje služe za odmor roditeljima, bakama i djedovima također su oštećene, a i sama košnja parka u kojem je smješteno igralište, ističu Ledinčani, ne provodi se redovito.

-Mi Ledinčani zakinuti smo u svakom pogledu. Osim što nam je dječje igralište zapušteno, već više od 20 godina jedini smo kvart koji nema društveni dom, i to otkako je srušena nekadašnja legendarna Komesarnica. Očito se od naših mladih obitelji očekuje da djecu vode na igralište u središtu grada – žale se Lendinčani.

Dodatni problem u parku, dodaje Ledinčani, stvaraju i vrane. Stabla su puna gnijezda i vrane remete mir stanovnika Vinogradske ulice u kasnim večernjim i ranim jutarnjim satima. 

– Problem su i njihovi izmeti koji završavaju na spravama dječjeg igrališta i klupama. I prometna sigurnost u našoj Vinogradskoj ulici daleko je od idealne i trebalo bi tu uz park postaviti ležeće policajce i na taj način usporiti promet. Gradska uprava dobro zna za sve te probleme, no nažalost ništa se ne čini kako bi se riješili. Čak nisu u stanju pobrinuti se za popravak sprava na dječjem igralištu – kažu Ledinčani.

Gradska je uprava i ovaj put nakon našeg upita krenula u uređenje igrališta i rješavanje problematike na koju upozoravaju stanovnici gradskog kvarta Ledine.

FOTO Đuro Grčić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI