VAPAJ UMIROVLJENICE Žena s kćeri u utorak ostaje na ulici, a nitko je neće primiti u podstanare

Mora iseliti iz stana u kojem je dosad bila podstanar, a drugoga nije mogla naći


Autor: podravski.hr — 13.05.2018. / 9:07 Aktualno

Spomenka Habijan za pomoć se obratila našem portalu

Spomenka Habijan, umirovljenica iz Koprivnice, u očaju nam se jučer obratila jer bi u utorak s kćeri mogla doslovce završiti na ulici. Mora iseliti iz stana u kojem je dosad bila podstanar, a drugoga nije mogla naći.
– Moram iseliti iz kuće u kojoj sam bila podstanar jer je vlasnik kuću prodao. Već danima tražim stan za unajmiti, no baš ništa ne mogu naći. Od utorka ću završiti na ulici ako ne nađem stan, a svi koje sam pitala odbili su me. Meni treba jednosoban stan ili garsonijera, a ništa ne mogu naći. Kad nekome pozvonim na vrata, misle da prosim i otjeraju me – bila je očajna gospođa Spomenka.
Kako kaže, ne traži besplatan smještaj, a važno joj je da ga nađe u zgradi.
– Prilično sam bolesna i više ne mogu cijepati i pospremati drva. To mi je najveći problem. Htjela bih nešto s grijanjem na plin, a važno mi je da bude u gradu jer mi kćer još ide u srednju školu i nemam auto da je vozim u školu – veli Spomenka Habijan.
Kaže kako više ne zna gdje i koga da pita za smještaj, tražila je po cijeloj Koprivnici, no bez uspjeha.
– Nije mi problem platiti manji stan, no ne znam više kamo da idem. Obišla sam nekoliko zgrada, pitam predstavnike stanara jel znaju da netko u zgradi iznajmljuje, kažu mi da ne znaju ili da nema. Nažalost, meni je ovo jako hitno, ne mogu dozvoliti da ostanem bez krova nad glavom. Zato bih zamolila da mi se javi netko tko ima za iznajmiti manji stan jer zaista više ne znam što da radim. Moj broj mobitela je 098/942-52-73 – zaključila je Spomenka. (sm)
FOTO: IVICA BARAĆ